eFotbal

Chrudim porazila Vyškov a vedou druhou ligu, dařilo se i Táborsku a rezervě Baníku

ČTK
Chrudim porazila Vyškov a vedou druhou ligu, dařilo se i Táborsku a rezervě Baníku
Chrudim porazila Vyškov a vedou druhou ligu, dařilo se i Táborsku a rezervě BaníkuMFK Chrudim
Fotbalisté Chrudimi zvítězili v 9. kole druhé ligy na hřišti Vyškova 3:0 a díky lepšímu skóre vystřídali na prvním místě tabulky Zlín. Dosud neporažený favorit soutěže nastoupí proti poslední Jihlavě až 22. října, dnes by utkání kolidovalo se šlágrem první hokejové ligy Zlín - Vsetín. Deváté kolo se mělo původně hrát v polovině září, Ligová fotbalová asociace ho odložila kvůli povodním.
Reklama
Reklama

Chrudimští v novém termínu potvrdili formu, naopak Vyškov ztratil body potřetí za sebou. V závěru úvodní dvacetiminutovky se dvakrát v krátkém sledu prosadil Jiří Hrubeš, pojistku přidal v druhé půli střídající Daniel Kosek. Východočeši počtvrté za sebou udrželi v druhé lize čisté konto a spolu se Zlínem odskočili nejbližším protivníkům už o 12 bodů.

Vyškov mohla na třetím místě vystřídat Líšeň, jenže v závěrečné půlhodině promarnila dvoubrankový náskok a s B-mužstvem Sparty doma remizovala 2:2. Hosté si přitom mohli z Brna odvézt i víc bodů, to kdyby Vojtěch Hranoš a Nelson Okeke proměnili pokutové kopy. Poslední příčku opustila rezerva ostravského Baníku, která zvítězila na Žižkově 1:0.

Táborsko - Varnsdorf 2:0 (1:0)

Branky: 33. Afolabi, 90.+3 Hais. Rozhodčí: Szikszay - Zoufalý, Beneš. ŽK: Bláha, Novák - Osaghae. Diváci: 346.

Olomouc B - Opava 0:0

Rozhodčí: Dorušák - Pospíšil, Mojžíš. ŽK: Fabiánek, Jalovičor, Slavíček - Omale, Mootoo, Rezek. Diváci: 204.

Vyškov - Chrudim 0:3 (0:2)

Branky: 17. a 19. Hrubeš, 68. Kosek. Rozhodčí: Zaoral - Antoníček, Bělák. ŽK: Sylla, Vedral (oba Vyškov). Diváci: 551.

Žižkov - Ostrava B 0:1 (0:1)

Branka: 28. Nogha. Rozhodčí: Lovětínský - Pečenka, Kotalík. ŽK: Fišl, Hönig, Batioja, Prošek, Sodoma - Šudák, Ogbu, Říha. Diváci: 559.

Líšeň - Sparta Praha B 2:2 (2:0)

Branky: 32. Rolinek, 36. Jokovič - 66. L. Penxa, 86. Hruška. Rozhodčí: Beneš - Mikeska, Bureš. ŽK: Polášek, Rolinek, Jokovič - L. Penxa, Hodouš, Nalezinek. Diváci: 519.