eFotbal

Experti zahrnuli Slavii chválou. Jasná výhra. Na takovou kvalitu není Razgrad zvyklý, tuší

Experti zahrnuli Slavii chválou. Jasná výhra. Na takovou kvalitu není Razgrad zvyklý, tuší
Experti zahrnuli Slavii chválou. Jasná výhra. Na takovou kvalitu není Razgrad zvyklý, tušíProfimedia/ČTK / Radek Petrášek
Jasná a zasloužená výhra. Tak hodnotili experti ve studiu Nova Sport 5 vstup Slavie do ligové fáze Evropské ligy. Sešívaní vyhráli na půdě bulharského Razgradu 2:0. "Slavia vyhrála naprosto zaslouženě. Nechci říct, že to byly povinné tři body, ale hráči Razgradu na takovou intenzitu nejsou z bulharské ligy zvyklí," tvrdil David Jarolím, který řadu let hrál v Německu za Hamburk a momentálně hledá trenérské angažmá. "Slavia vyhrála zaslouženě, utkání dominovala," shodli se bývalí hráči Slavie David Kalivoda a Zdeněk Šenkeřík.
Reklama
Reklama

Jarolím viděl od bulharského celku jen v první půli určitě ofenzivní záblesky, jenže postupem času ovládla dění na trávníku parta Jindřicha Trpišovského. "V bulharské lize sice Razgrad kraluje. Hráči jsou relativně kvalitní, ale na intenzitu hry, jako předváděla Slavie, prostě nejsou zvyklí," našel rozdíl mezi soupeři. "Jakmile dala Slavia uklidňující gól, zápas v pohodě kontrolovala."

Zdeněk Šenkeřík byl zaskočený tím, v jaké atmosféře se hrálo. Po většinu času byli slyšet jen fandové Slavie. "Ta si šla za vítězstvím, ale myslím, že atmosférou to nesneslo měřítko Evropské ligy," přiznal zklamání. O to víc Davida Kalivodu bavila zejména po pauze hra sešívaných. "Byly tam hezké akce ze stran, pomohla i střídání. Slavia dominovala a po zásluze vyhrála," mínil.

Slavii také nahrálo nedůsledná defenziva bulharského týmu. "Bylo tam špatné bránění," viděl Jarolím očima trenéra. "Až naivní," podpořil jej Šenkeřík. "Málokdy také po rohu zakončujete placírkou," doplnil třetí z expertů Kalivoda. "Rozdíl mezi týmy byl prostě jednoznačný. Soubojově, technicky i běžecky, Slavia soupeře předčila," chválil syn bývalého kouče reprezentace Jarolím.

"Ve druhé půli měl Razgrad jedinou střelu a tam ještě Tonda v pohodě byl," všiml si pro změnu Kalivoda. "Nevím, jestli s takovým výkonem bude Razgrad schopný někomu vzít body," dumal nahlas Jarolím.

Chvály se pak za výkon dočkala celý plejáda hráčů vítězného týmu. "Zimovi to sedlo, organizoval hru, řídil celou čtyřku, vyhrával hlavy," chrlil superlativy Šenkeřík. "Navázal na Plzeň, tam hrál také solidně. Slavia udržela nulu vzadu, to je důležitý," přidal se Kalivoda.

Jarolím zase opakovaně ocenil brankáře Kinského. "V něm má Slavia hráče s obrovským potenciálem. Je dobrá na lajně, výborný nohama, umí vyběhnout. A když je atakovaný, tak zachová klid, to je ohromná pomoc," chválil oporu expert.