eFotbal

Remíza ve Frankfurtu? Odměna za bojovnost. Klobouk dolů před Jemelkou, tvrdí experti

Václav Jemelka byl ve Frankfurtu hrdinou Plzně.
Václav Jemelka byl ve Frankfurtu hrdinou Plzně.FC Viktoria Plzeň
Prohrávali 0:1 a 1:3. Dvoubrankové manko na časomíře svítilo ještě v 86. minutě, přesto si nakonec Viktoriáni z Frankfurtu vezou cenný bod za remízu 3:3. V drtivém závěru se do role plzeňského hrdiny obsadil stoper Václav Jemelka, který nejprve připravil kontaktní gól pro Prince Adua a minutu před koncem nastavení sám srovnal. 
Reklama
Reklama

“Klobouk dolů před Vaškem. Ze stopera mít gól a asistenci v takovém zápase. Navíc s jeho herním pojetím,” chválil zkušeného středního obránce expert televizní stanice ČT Sport Luděk Zelenka. 

Plzeň ve Frankfurtu vyzvala čtvrtý tým bundesligové tabulky a jako druhá v sezoně ho dokázala obrat o body. Dosud jedinou ztrátou Eintrachtu byla prohra 0:2 s Dortmundem. “Dneska byla Plzeň odměněná za to, že se do posledního hvizdu nevzdala. Frankfurt už si možná myslel, že je hotovo, ale nakonec se šeredně zmýlil,” řekl Zelenka. 

“Hlavně druhý poločas byl nahoru, dolů. Plzeň do toho dobře vstoupila, a tvořila si nebezpečné šance z brejků, nakonec ale dvakrát inkasovala a zdálo se, že je po zápase. V závěru ale Viktoriáni dvakrát udeřili a odvezli si cenný bod. Myslím si, že zasloužený,” hodnotil druhou půli bývalý plzeňský stoper Václav Procházka.

Viktoria remízou potvrdila skvělý vstup českých týmů do sezony v evropských pohárech. Zástupci Chance ligy zatím drží vynikající bilanci 21 výher, čtyř remíz a pouhých dvou proher. Zástupci žádné jiné evropské soutěže na tom nejsou lépe. 

“Když se podíváme do minulosti, tak najdeme několik zápasů, ve kterých české kluby mohly bodovat, ale nakonec se jim to nepovedlo. Nyní takové duely zvládají. Hráči nabrali zkušenosti a na výsledcích je to znát,” všiml si Zelenka. 

“Je důležité, že do zápasů nechodí s přehnaným respektem. Dříve možná byli předem poražení, teď si ale všichni věří na to, že mohou hrát s kýmkoliv,” dodal bývalý ligový útočník.