eFotbal

Šulc: Musíme se jim vyrovnat naší hrou. Trochu i tvrdou, tak jako se nám to podařilo ve Frankfurtu

Opora Viktorie Plzeň Pavel Šulc na tiskové konferenci
Opora Viktorie Plzeň Pavel Šulc na tiskové konferenciFC Viktoria Plzeň
Plzeňský fotbalista Pavel Šulc očekává od čtvrtečního druhého utkání v hlavní fázi Evropské ligy proti Ludogorci Razgrad otevřený souboj nahoru dolů. Třiadvacetiletý ofenzivní univerzál věří, že by na soupeře mohla stejně jako před týdnem při nečekané remíze 3:3 ve Frankfurtu platit organizovaná a tvrdá hra. Na tiskové konferenci připustil, že v zápase s bulharským šampionem by Západočeši měli mít z osmi utkání v ligové fázi papírově největší šanci na vítězství.
Reklama
Reklama

Ludogorec před týdnem na úvod hlavní části prohrál doma s pražskou Slavií 0:2. "Na ten zápas jsme nekoukali, ani já ho v televizi neviděl. Každopádně Ludogorec má kvalitu vepředu. Mají Brazilce, útočníka Švýcara. Bude to technické a dobré mužstvo na balonu. My se jim musíme naší hrou vyrovnat. I trochu tvrdou, kterou jsem hráli i na Frankfurtu, kde jsme eliminovali ještě lepší hráče, než budou tady," řekl Šulc.

Jeho tým je před duelem s Ludogorcem poměrně velkým favoritem. "Když se podíváme na ty soupeře, tak určitě šance na vítězství je asi (tentokrát) největší. Uvidíme, jak to bude vypadat. Všechny zápasy v Evropské lize budou těžké, kvalita soupeřů je veliká. Musíme do toho jít s tím, s čím v Evropě vždy hrajeme. S nějakou organizací a pokusit se to zvládnout tím," podotkl Šulc.

Jeho tým po nečekané remíze ve Frankfurtu o víkendu v domácí lize jen remizoval 1:1 s Mladou Boleslaví, když nedokázal využít dlouhou přesilovku. "Vždy se hraje lépe do otevřené obrany. Zápas s Boleslaví byl ovlivněn tou červenou kartou. Řekl bych, že zítra to bude utkání nahoru dolů. To je to, co od toho čekám já," řekl český reprezentant.

Plzeň se s Ludogorcem v pohárech utkala už v roce 2016, kdy s ním po porážce 0:2 venku a remíze 2:2 doma vypadla v kvalifikaci Ligy mistrů. "Kopi (záložník Jan Kopic) o tom něco říkal. Ale já si ten zápas vůbec nepamatuju, takže nevím. V té době mi bylo necelých 16 let," podotkl Šulc s úsměvem.