eFotbal

Bývalý kanonýr Eto'o schytal tvrdý trest od FIFA, nesmí půl roku na zápasy Kamerunu

ČTK
Aktualizováno
Bývalý kanonýr Samuel Eto'o schytal trest od FIFA a nesmí půl roku na zápasy Kamerunu.
Bývalý kanonýr Samuel Eto'o schytal trest od FIFA a nesmí půl roku na zápasy Kamerunu.RUNGROJ YONGRIT / EPA / Profimedia
Bývalý vynikající útočník Samuel Eto'o se nesmí v příštích šesti měsících zúčastnit žádných reprezentačních zápasů Kamerunu. Světová federace FIFA někdejšího kanonýra, jenž je od roku 2021 prezidentem národního svazu, potrestala za jeho chování na mistrovství světa hráček do 20 let v Kolumbii.
Reklama
Reklama

FIFA v pondělí na webu nespecifikovala, čeho se v osmifinálovém utkání 11. září, v němž Kamerun podlehl 1:3 po prodloužení Brazílii, Eto'o konkrétně dopustil. Uvedla, že se prohřešil proti článkům disciplinárního řádu týkajících se urážlivého chování a porušování zásad fair play a nevhodného chování k rozhodčím.

"Pan Eto'o se nebude smět zúčastnit mužských a ženských zápasů (kamerunských) týmů všech kategorií a věkových skupin," uvedla FIFA.

Nyní čtyřiatřicetiletý Eto'o hrál za Kamerun na čtyřech mistrovství světa a získal zlato na olympijských hrách v Sydney. V Evropě zářil na příklad v dresech Barcelony či Interu Milán, s nimiž vyhrál Ligu mistrů.