eFotbal

Espanyolu k historické výhře pomohl i výborný Král. Český záložník opět odehrál celých 90 minut

Hráči Espaňolu včetně Alexe krále se radují z gólu do sítě Mallorcy.
Hráči Espaňolu včetně Alexe krále se radují z gólu do sítě Mallorcy.Javier Borrego / Zuma Press / Profimedia
Espaňol v devátém kole LaLigy porazil v domácím prostředí 2:1 Mallorku, která měla v zádech sérii tří trumfů. Periquitos zabrali po šňůře tří porážek a v neúplné tabulce španělské nejvyšší soutěže se posunuli na průběžné 12. místo. Za domácí se trefili Marash Kumbulla a Jofre, celé utkání odehrál už poosmé v řadě reprezentační záložník Alex Král.
Reklama
Reklama

Espaňol – Mallorca 2:1

Hráči Espaňolu měli po návratu do LaLigy slibný start, ale třemi porážkami za sebou se rychle vrátili na zem a v tabulce se výrazně propadli. Na RCDE Stadium však vstřelili šest ze svých sedmi ligových gólů a to jim možná dodalo sebevědomí, i když v sobotu nastoupili bez zástupce kapitána Javiho Puada, který má na kontě tři z nich.

Po opatrném úvodu přišla v 18. minutě první branka. Carlos Romero zahrál přímý volný kop nakrátko a zmátl tím hostující obranu. Jofre poté levou nohou poslal přesný centr na Kumbullu, který se trefil zblízka hlavou. Bylo to poprvé v této sezoně, kdy domácí o poločase vedli, naopak Mallorca byla beze střely na branku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po čtyřech výhrách z posledních pěti utkání mohli hostující fanoušci očekávat zlepšení výkonu, ale byli to domácí, kdo chvíli po návratu ze šaten znovu skórovali. Romero se ocitl sám na levé straně a měl dostatek času na to, aby zpracoval míč a připravil gólovou příležitost. Na jejím konci byl Jofre, který se prosadil podruhé v tomto ročníku.

Mallorce se podařilo snížit díky Cyleovi Larinovi, který se po rohovém kopu prosadil na zadní tyči a vstřelil svůj druhý gól v řadě. Mallorca ale nakonec vyrovnat nedokázala, což znamená, že její třízápasová série vítězství končí a v lize zůstává šestá. Espaňol naopak uťal šňůru tří proher a může se mu dýchat lépe.