eFotbal

Král v Espaňolu zabodoval, ten ho chce získat z Unionu Berlín natrvalo

Alex Král zanechal už po třech měsících v Espaňolu výraznou stopu
Alex Král zanechal už po třech měsících v Espaňolu výraznou stopuUrbanandsport/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia
Alex Král (26) se za tři měsíce v Espaňolu Barcelona zapsal výrazným písmem, a tak katalánský klub podle listu Mundo Deportivo zvažuje, že na českého defenzivního záložníka uplatní opci a získá jej z Unionu Berlín natrvalo.
Reklama
Reklama

Král přišel do týmu nováčka La Ligy v létě na roční hostování z Unionu za 500 tisíc eur (12,7 milionu korun), podle barcelonského listu se pak kluby mezi sebou dohodly i na opci ve výši 3 miliony eur (76 milionů korun), pokud by chtěl Espaňol získat Krále nastálo.

Mundo Deportivo tvrdí, že sportovní ředitel klubu Fran Garagarza měl Krále vyhlédnutého už v době, kdy před dvěma lety působil jako technický poradce španělského trenéra Julena Lopeteguiho v anglickém Wolverhamptonu.

Stejně pak katalánský klub stojí o uplatnění opce na albánského stopera Maraše Kumbullu (24), který je v Barceloně na roční hostování z AS Řím.

Albánský obránce a český záložník jsou klíčovými hráči Espaňolu. Během krátké doby oba přednesli dostatek argumentů pro to, aby Espaňol bojoval o jejich pokračování. Nejlepší zprávou pro klub je, že se ani jeden z nich nezranil ve vzájemném zápase v Lize národů," uvedl Mundo Deportivo.