eFotbal

Neymar by přál Zlatý míč Viniciusovi: Pro mě lepší kandidát neexistuje, stal se idolem nás všech

Vinicius z Realu Madrid je jedním z aspirantů na zisk Zlatého míče
Vinicius z Realu Madrid je jedním z aspirantů na zisk Zlatého míčeReal Madrid CF
Ocenění Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu roku 2024 bude uděleno 28. října. Mezi třicítkou vyvolených po dlouhých letech nadvlády nefigurují Cristiano Ronaldo či Lionel Messi, ale i tak je adeptů na zisk ceny hned několik. Názory se různí, třeba brazilský reprezentační kapitán Neymar se domnívá, že jasným vítězem by měl být jeho krajan Vinicius Júnior.
Reklama
Reklama

Tržní hodnota čtyřiadvacetiletého brazilského reprezentanta se podle portálu Transfermarkt pohybuje okolo 180 milionů eur, což dělá z Viniciuse jednoho z nejdražších hráčů současnosti. Real Madrid ani nepočítá s tím, že by se v dohledné době se svou oporou rozloučil. 

Talentovaný křídelník již několikrát dopomohl k zisku cenných trofejí, umí rozhodovat góly důležité zápasy. Tohoto faktu si všímá i jeho krajan Neymar, který po své anabázi v PSG zamířil do Al Hilal FC a z očí evropských fanoušků se lehce vytratil. Z jeho slov bylo patrné, že Vinicius je u něj favoritem číslo jedna na zisk Zlatého míče pro rok 2024.

"Samozřejmě ho budu letos podporovat, aby v anketě vyhrál. Pro mě neexistuje lepší kandidát. Je to chlap, který si to zaslouží, protože je to velký bojovník. Během svého života hodně okusil, dokázal překonat všechna očekávání a z výtek se poučit. Stal se idolem nás všech,“ nechal se slyšet Neymar v rozhovoru pro Band Sports.