eFotbal

Otevřela se Krejčímu trvalá cesta do základní sestavy? Jeho hlavní konkurent bude měsíc mimo

Ladislav Krejčí v zápase La Ligy s Celtou Vigo
Ladislav Krejčí v zápase La Ligy s Celtou Vigosaolab / Alamy / Profimedia
Girona na sociální síti X uvedla, že zkušený nizozemský fotbalista Daley Blind (34) bude kvůli zraněnému chodidlu, kvůli němuž vynechal téměř celou druhou půli nedělního zápasu La Ligy na hřišti Celty Vigo (1:1), zhruba měsíc mimo hru. Štěstí v neštěstí tak má český obránce Ladislav Krejčí (25), pro nějž je Blind hlavním konkurentem na pozici levého stopera.
Reklama
Reklama

Přitom v zápase ve Vigu hráli oba hráči vedle sebe ve středu obranu, v 54. minuty však Blinda po zranění vystřídal další zkušený stoper (34) David López, který je naopak zvyklý hrát na pravém stoperovi. Spolu s Krejčím by měli hrát v základní sestavě ve středečním domácím utkání Ligy mistrů proti Feyenoordu. 

Krejčí přitom kvůli zranění v přípravě nastoupil v úvodních pěti ligových zápasech jen na 10 minut. Od začátku hrál až v zápase Ligy mistrů na hřišti PSG, kde obstál a v příštích třech zápasech nastoupil v sestavě dvakrát.

Zápas ve Vigu byl přitom prvním, kde Girona s Krejčím v základu neprohrála. Poprvé vyhrát by Girona s Krejčím v sestavě mohla v již zmíněném středečním zápase proti Feyenoordu, který trénuje Brian Priske, který dva roky trénoval Krejčího na Spartě.