eFotbal

Vytížení Saného v Mnichově není nikterak závratné. Vysvobození chtějí zosnovat Katalánci

Ofenzivní tvář Bayernu Mnichov Leroy Sané
Ofenzivní tvář Bayernu Mnichov Leroy SanéFC Bayern Mnichov
Německý reprezentační křídelník Leroy Sané (28) pociťuje trenérskou změnu v Allianz Aréně. V aktuální sezoně nedostává pod taktovkou kouče Vincenta Kompanyho (38) v barvách Bayernu Mnichov tolik prostoru jako dříve, což zvyšuje pravděpodobnost, že by mohlo být vyslyšeno volání případných zájemců.
Reklama
Reklama

V minulém ročníku Bundesligy naskočil Sané do 27 ligových zápasů, ve kterých si připsal 8 gólů a 11 asistencí. V tom aktuálním se na startu potýkal se zraněním třísel, nyní sbírá minuty jako střídající hráč. Na svém kontě má pouze jediný přesný zásah z utkání Ligy mistrů proti Dinamu Záhřeb. 

Odchovanec Schalke s minulostí v Manchesteru City přišel do Bavorska v roce 2020. Od té doby naskočil do téměř 180 soutěžních zápasů, ve kterých posbíral 49 gólů a 50 asistencí. Ze základní sestavy jej vystrnadila letní posila Michael Olise, která se těší dobré herní formě.

Současná smlouva Saného vyprší po této sezoně a zatím není jisté, zda bude mít Bayern i samotný hráč zájem o prodloužení. Podle španělského listu Sport se ale německý reprezentant o svou budoucnost bát nemusí.

V případě, že se osmadvacetiletý křídelník stane volným hráčem, uměl by si jej v týmu představit současný kouč Barcelony Hansi Flick. Ten měl v minulosti možnost jej vést právě v Bayernu a moc dobře ví, co od něj může čekat. Barcelona by nemusela ani čekat do konce sezony a hráče zkusit přetáhnout již v lednovém přestupovém okně.