eFotbal

Giganti před důležitými ligovými duely sčítají zranění. Arsenal přišel o Calafioriho, Real o Rodryga

ČTK
Ricardo Calafiori bude Arsenalu chybět delší dobu.
Ricardo Calafiori bude Arsenalu chybět delší dobu. Arsenal FC
Fotbalistům Arsenalu se před důležitým zápasem anglické ligy v neděli s Liverpoolem povážlivě zaplňuje marodka. Naposledy londýnský celek přišel o obránce Riccarda Calafioriho, který si při úterní výhře 1:0 v Lize mistrů nad Doněckem zranil pravé koleno. Real se v sobotním El Clásicu bude muset obejít bez Rodryga.
Reklama
Reklama

Dvaadvacetiletý italský reprezentant Calafiori musel kvůli zranění střídat v 72. minutě. "Něco ucítil a musel střídat. Víc informací k zranění zatím nemám, ale nevypadá to dobře," řekl na tiskové konferenci po utkání trenér Arsenalu Mikel Arteta.

Španělský kouč před utkáním s vedoucím celkem Premier League počítá rozsáhlé ztráty. Mimo hru jsou kvůli zranění kapitán Martin Ödegaard, útočník Bukayo Saka a obránce Jurrien Timber. Kvůli trestu za vyloučení proti Liverpoolu nemůže nastoupit ani stoper William Saliba.

Realu se zranil Rodrygo

Fotbalisté Realu Madrid se v sobotním ligovém El Clásicu s Barcelonou budou muset nejspíš obejít bez útočníka Rodryga. Brazilský reprezentant si při úterní výhře 5:2 nad Dortmundem v Lize mistrů přivodil svalové zranění. Po zápase to uvedl trenér "Bílého baletu" Carlo Ancelotti.

Rodrygo se zranil v 83. minutě jen chvíli před třetím gólem Realu, kterým Lucas Vázquez dokonal obrat z 0:2 na 3:2. Třiadvacetiletý útočník musel vystřídat a stadion San Bernabeu opouštěl se zaledovanou pravou nohou. O délce Rodrygovy absence rozhodnou další vyšetření.

El Clásico je na San Bernabeu na programu v sobotu od 21 hodin. Real do něj půjde z druhého místa tabulky se ztrátou tří bodů na Barcelonu.