eFotbal

Leverkusen s Kovářem a Schickem ztratil v Lize mistrů s Brestem, Bayern dostal nařezáno

Livesport / ČTK
Matěj Kovář chytá míč před Abdallahem Simou.
Matěj Kovář chytá míč před Abdallahem Simou.FRED TANNEAU / AFP
Fotbalisté Barcelony porazili ve 3. kole Ligy mistrů Bayern Mnichov 4:1 především díky hattricku Brazilce Raphinhy a po šesti porážkách v řadě na bavorský velkoklub poprvé vyzráli. Liverpool napodobil Aston Villu a po výhře v Lipsku 1:0 je druhým klubem, který ještě neztratil ani bod. Bayer Leverkusen s Matějem Kovářem v brance a Patrikem Schickem v útoku hrál na hřišti Brestu 1:1.
Reklama
Reklama

Brest – Leverkusen 1:1

Fotbalisté Bayeru Leverkusen ve 3. kole Ligy mistrů hráli na hřišti Brestu 1:1. V brance hostů si odbyl premiéru v milionářské soutěži Matěj Kovář, v útoku nastoupil poprvé v Lize mistrů v základní sestavě Patrik Schick

Nováček na evropské scéně Brest, který bude 6. listopadu příštím soupeřem Sparty na Letné, hraje své zápasy ve 130 kilometrů vzdáleném Guingampu, protože jeho stadion nevyhovuje reglementu UEFA. Schick tam odehrál 63 minut, šanci dostal i proto, že jeho konkurent v útoku Boniface si při nedělní autonehodě poranil ruku a do Francie neodletěl.

Hostům zařídil vedení Wirtz a po dvou gólech v premiéře v Rotterdamu se zapsal potřetí mezi střelce. Ještě do přestávky Lees-Melou vyrovnal po akci, kterou založil exslávista Sima. Ve druhém poločase se Kovář vytáhl při Camarově střele mířící pod břevno. Na druhé straně rozhodčí dvakrát prověřoval u videa, jestli nemají hosté kopat penaltu, ale pokaždé ji zamítl. Souboj dvou dosud stoprocentních týmů tak skončil remízou.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Atalanta – Celtic 0:0

Atalanta měla od začátku velkou převahu, ale Pašaličovu hlavičku zastavilo břevno a další šance zmařil brankář Schmeichel. Celtic prohrál šest posledních venkovních zápasů v Lize mistrů, ale trenér Rodgers po debaklu 1:7 v Dortmundu zapracoval na defenzivě a domácí k ní nenašli klíč. Neprosadil se ani Retegui, který v osmi kolech italské ligy dal osm branek.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Barcelona – Bayern 4:1 (3:1)

Barcelona narazila na Bayern již pošestnácté. Od souboje gigantů si fanoušci slibovali parádní fotbal, což se plnilo už od začátku. A to doslova, hned v první minutě se Barcelona dostala do vedení. Raphinha dostal přihrávku za obranu, míč potáhl až před bránu, kde obešel Manuela Neuera a zakončil do odkryté brány. Na odpověď Bayernu se nečekalo moc dlouho. V desáté minutě sice videorozhodčí odvolal branku po hlavičce Harryho Kanea, nicméně hned za osm minut anglický kanonýr zužitkoval volejem z těžké pozice centr Sergeho Gnabryho a zařídil vyrovnání.

Po divokém začátku se dění na hřišti uklidnilo a odehrával se spíše boj o střed hřiště. Remízový stav rozčísnul ve 36. minutě Lewandowski. Nevinně vypadající nákop podskočil stoper Bayernu Min-Jae Kim, k míči se dostal Fermín López, jehož přihrávku neměl polský střelec problém uklidit do brány. Pro německý tým bylo ještě hůře ve 45. minutě, kdy se Raphinha prosmýkl z levé strany do šestnáctky a na jeho střelu k vzdálenější tyči neměl Neuer nárok.

Jestli Bayern po poločasové pauze myslel na zdramatizování zápasu, v 56. minutě mohl všechny plány hodit do koše. Na Raphinhu poslal křizný pas Lamine Yamal, Brazilec si míč zpracoval ideálně do běhu a i přes to, že byl v obležení dvou protihráčů, opět propálil Neuera. Barcelona se od momentu, kdy počtvrté rozvlnila síť, chovala na hřišti velmi zkušeně, byť byla její sestava velmi mladá.

Atl. Madrid – Lille 1:3 (1:0)

Fotbalisté Lille před třemi týdny zaskočili obhájce trofeje Real Madrid a dnes zdolali i druhého zástupce španělské metropole dokonce na jeho půdě. Atlético sice vedlo zásluhou Argentince Álvareze, ale na jeho gól nejprve odpověděl kosovský útočník Zhegrova a pak Kanaďan David dvěma brankami.

Benfica – Feyenoord 1:3 (0:2)

Feyenoord Rotterdam si po úspěchu v Gironě odvezl tři body i z Lisabonu. Svěřenci bývalého trenéra Sparty Priskeho vyhráli první poločas po střelách Japonce Uedy a Milamba. Turek Aktürkoglu po změně stran už jen snížil, ale Milambo v nastavení vrátil dvoubrankový náskok a Benfica po dvou výhrách vyšla naprázdno.

RB Lipsko – Liverpool 0:1 (0:1)

Liverpool v roce 2021 zdolal Lipsko v obou duelech a dnes si to zopakoval. Rozhodl o tom Uruguayec Núňez, který zblízka doklepl do sítě Salahovu hlavičku. Vyrovnávací Opendův gól neplatil pro ofsajd. Brankář Vítězslav Jaroš byl podle očekávání jen na liverpoolské lavičce, přednost mezi tyčemi dostal Ir Kelleher.

Salcburk – Dinamo Záhřeb 0:2 (0:0)

Salcburk doma podlehl Dinamu Záhřeb 0:2 a se šestou domácí prohrou v Champions League v řadě má nejhorší bilanci ze všech účastníků letošního ročníku. Dohrával bez vyloučeného Schlagera a stále má nulu na kontě vstřelených branek. Chorvatský tým zásluhou Kulenoviče a Petkoviče vyhrál v prestižní soutěži poprvé po sedmi zápasech.

Young Boys – Inter 0:1 (0:0)

Inter Milán zvítězil na půdě Young Boys Bern 1:0 až díky střele Francouze Thurama v nastavení. Do té doby měl blíž k vítězství švýcarský tým, ale Monteirovu střelu zastavila tyč a brankář Sommer tak i ve třetím zápase uhájil čisté konto.

Tabulka Ligy mistrů