eFotbal

Sestavu jsem vybral za odměnu, říká Weiss. City? Takovou kvalitu jsem naživo ještě neviděl

Trenér Slovanu Vladimír Weiss měl i přes prohru s Manchesterem City důvod k radosti.
Trenér Slovanu Vladimír Weiss měl i přes prohru s Manchesterem City důvod k radosti.ČTK / imago sportfotodienst / MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK
Přestože fotbalisté Slovanu Bratislava na Manchester City v Lize mistrů nestačili a doma prohráli 0:4, podali dobrý výkon, kterým si rozhodně neudělali ostudu. Důkazem je, že zaplněný stadion odměnil hráče potleskem vestoje. "Proti takovému soupeři jsem ještě nikdy nehrál. V mých očích je to nejlepší tým na světě s nejlepšími hráči. Byla pro nás čest hrát proti takovému týmu. Je to jiný svět," řekl trenér Slovanu Vladimír Weiss starší bezprostředně po utkání pro Nova Sport.
Reklama
Reklama

Následně kouč Slovanu předstoupil před novináře a velmi střízlivě zhodnotil utkání. "Musíme být rádi už jen za to, že jsme v hlavní fázi Ligy mistrů. Tohle všechno je navíc. Užili jsme si to, ale také jsme trpěli. Paradoxně jsme měli první šanci zápasu, takže to mohlo být veselejší. Sestavu jsem udělal za odměnu, hráli kluci, kteří postup vybojovali. Všechny jsem pochválil. Robo Mak nebyl fit, tak šel na hřiště až v závěru," prozradil.

Před zápasem řekl, že by byl spokojený, kdyby diváci po závěrečném hvizdu hráčům zatleskali. To se také stalo, což Weisse potěšilo. "Diváci byli fantastičtí. Zatleskali i Vladovi, když jsem ho střídal, a mně udělali choreo k šedesátým narozeninám. Atmosféra byla fantastická a doufám, že to tak bude i v dalších duelech," pokračoval.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Flashscore

"Pro nás je to byla vysoká škola fotbalu. Hráli proti nám špičkoví fotbalisté, kteří mají hodnotu stovek milionů. Snažili jsme se ze všech sil, bojovali jsme. Něco takového jsem od soupeře čekal, ale takovou kvalitu jsem naživo ještě neviděl," nechal se slyšet zkušený lodivod.

Slovan nyní čeká Girona. "Je to v podstatě béčko Manchesteru City. Hrají podobným stylem, také se snaží držet míč, mají vysoký presink. Pak tu máme AC nebo Stuttgart, to jsou všechno týmy ze špičkových lig, které jsou úplně jinde než my. Mně nezbývá než hráčům poděkovat za obětavost a nasazení," dodal Weiss.