eFotbal

Trenér Salcburku chválil Spartu: Je nebezpečná, na Letné hodně týmům způsobí velké potíže

Trenér Salcburku chválil Spartu: Je nebezpečná, na Letné hodně týmům způsobí velké potíže
Trenér Salcburku chválil Spartu: Je nebezpečná, na Letné hodně týmům způsobí velké potížeFlashscore
Trenér Salcburku Pep Lijnders si po prohře 0:3 na hřišti Sparty v úvodním utkání hlavní fáze Ligy mistrů myslí, že obhájci českého titulu způsobí velké potíže i dalším soupeřům, zejména na Letné. Po utkání litoval, že jeho tým inkasoval první gól už po necelých dvou minutách. "Známe Spartu velmi dobře. Víme, jak je fyzicky silná, zvlášť když hraje do otevřeného prostoru, přesně to jí hraje do karet. Je nebezpečná a upřímně si myslím, že hodně týmům způsobí velké potíže," uvedl kouč.
Reklama
Reklama

Pražané doma vyzvou ještě Brest, Atlético a Inter. Venku je čeká Stuttgart, Manchester City, Feyenoord, který vede jejich někdejší kouč Brian Priske, a Leverkusen.

Stejně jako na úterní předzápasové tiskové konferenci i dnes Lijnders pochválil dánského kouče Pražanů Larse Friise. "Odvádí výbornou práci. Není snadné přejít z pozice asistenta na hlavního trenéra. Pořád ale rostou. Je to pořádný tým, fyzický, přesný v zakončení a přímočarý," uvedl jednačtyřicetiletý Nizozemec.

foto: © AC Sparta Praha

Letenští se vrátili mezi elitu po 19 letech, naopak mužstvo z Mozartova města startuje v LM v šesté sezoně za sebou. "V klíčových momentech byla Sparta velmi přesná v zakončení. Velmi brzy a naprosto zbytečně jsme prohrávali. To jim pak hrálo do karet, protože začali bránit hluboko a nechali nás rozehrávat až z obrany bez vysokého napadání. V prvním poločase jsme se postupně lepšili, ale chybělo nám agresivní nabíhání do vápna a nevytvořili jsme si moc situací jeden na jednoho a centrů ve finální třetině. Neměli jsme zbraně na to vytvořit si něco víc," řekl Lijnders.

"Statistika hovoří za vše, oba týmy vyprodukovaly 11 střel, ale většina z těch našich byla zblokovaná, jen jedna mířila na branku. Na konci poločasu, když jsme se o přestávce chystali vylepšit pár věcí, jsme inkasovali na 2:0. To už je pak na venkovním stadionu v Lize mistrů těžké. Potom už jen čekali na brejky," mínil bývalý dlouholetý asistent Jürgen Kloppa v Liverpoolu, který Salcburk převzal před tímto ročníkem.

V létě byl po Salcburku sparťan Zelený mrtvej, teď v euforii slavil. Povedený večer, zářil obránce