eFotbal

Zájem Stuttgartu? Nechci spekulovat, mlžil Vitík. Těší se na zatím největší zápas kariéry

Aktualizováno
Obránce Sparty Martin Vitík se těší na jeden z největších zápasů kariéry.
Obránce Sparty Martin Vitík se těší na jeden z největších zápasů kariéry.AC Sparta Praha
Zažívá hektické období. Kolem obránce Sparty Martina Vitíka je pořádně živo. Během přestupového okna sondovaly situaci kolem mladého reprezentanta kluby z celé Evropy, zájem měl třeba německý Hoffenheim, špitalo se i o Stuttgartu. Právě proti tomuto soupeři nastoupí Letenští ve druhém utkání hlavní fáze Ligy mistrů. „Vnímám, že je o mě zájem a jsem za to rád. O Stuttgartu ale nebudu spekulovat,“ nechal se slyšet Vitík před zápasem ve videu pro Sparta TV zveřejněném na webu sparta.cz.
Reklama
Reklama

V hlavě neměl odchod do ciziny, jediné, na co myslel, bylo druhé vystoupení Sparty v Lize mistrů. V prvním duelu na Letné Pražané smetli Salcburk 3:0. Před cestou do Německa však mistr prohrál doma 2:3 se Sigmou Olomouc, podle Vitíka to ale na týmu nezanechá stopy. 

Video preview zápasu UEFA Ligy mistrů Stuttgart - Sparta PrahaLivesport

"Atmosféra je dobrá, je pořád stejná. To, že jsme prohráli, pro nás nic nemění. Určitě se nemění ani atmosféra. Porážka samozřejmě není nikdy příjemná, ale musíme se s tím poprat. Máme třináct vyhraných zápasů, dvě remízy a jednu porážku, to si myslím, že hovoří za vše,“ tvrdil sebevědomě před novináři.

Duel s Hanáky se právě Vitíkovi úplně nepovedl, ale do hlavy si nějaké přehnané chmury nepouštěl. "Osobně se cítím dobře. V tom zápase jsem pokazil dvě situace a z nich byly dva góly. Do těch chyb jsem hrál dobré utkání. Bohužel, jak to u obránců bývá, můžete se k něčemu nachomýtnout, jsou z toho dvě chyby a je to hodně vidět,“ pokrčil rameny.

Sparta měla v první půli utkání s Hanáky pod kontrolou, ale vedla jen 1:0, což se jí nakonec vymstilo. "Myslím, že kdybychom to utkání zvládli a vedli dva, tři nula, pak je prostor na chyby jinačí a vypadá to jinak,“ konstatoval.

Vitík má teď v hlavě už jen nejbližšího soupeře ze Stuttgartu. Jaký protivník na Spartu čeká? "Viděl jsem Stuttgart v utkání s Realem Madrid. V první půli bylo vidět, že ten tým je hodně silný. Proti Realu Madrid měli tři tutové šance a určitě progres, co udělali za poslední dva roky, je veliký. Čeká nás silově, rychlostně i technicky vybavený soupeř. Jsme si vědomi toho, že to nebude jednoduchý zápas,“ shrnul své dojmy obránce.

Je jasné, že výkony německého týmu budí respekt. V bundeslize třeba Stuttgart nasypal Dortmundu pět branek, což se jen tak někomu nepovede. "Nad tímhle jsem nepřemýšlel. Samozřejmě vnímáme kvalitu, víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale my se chceme soustředit na sebe. Hrajeme Ligu mistrů, vnímám i já sám, že proti mně budou stát lepší ofenzivní hráči než v české lize. Proto jsem rád, že tuhle soutěž hrajeme,“ poznamenal.

Možná největší hvězdou týmu je Deniz Undav (28). "Je silově dobře vybavený. Má skvělý výběr místa ve vápně, ale nějak speciálně jsme se na něj nepřipravovali. Vnímáme Stuttgart jako silný tým. Samozřejmě tam patří i individuality, ale chystáme se na ně jako na tým,“ naznačil Vitík, že přehnané soustředění na jednoho ze soupeřů by se Pražanům nemuselo vyplatit.

Na utkání se každopádně moc těší. "Je to asi největší stadion, na kterém kdy budu hrát. Navíc to bude v Lize mistrů, takže mě čeká asi jeden z největších zápasů mé kariéry, ale doufám, že budou ještě větší,“ zasnil se na okamžik.

Když čelil dotazu, zda o jeho služby stál během posledních měsíců právě úterní soupeř českého mistra, nechtěl Vitík rozebírat podrobnosti o tom, který z klubů se jej snažil získat. "Nechci spekulovat o nějakém zájmu Stuttgartu, já vnímám, že o moji osobu je zájem, jsem za to rád. Nějak se na to ale nesoustředím. Nehraje to roli, že hrajeme proti Stuttgartu. Není to tak, že musím zahrát tak a tak, aby si mě vybrali. Není to o jednom zápase,“ poznamenal obecně.

A co říká na to, že se v říjnu Sparta srazí se Stuttgartem, Slavií, Manchesterem City či Plzní? "Natrénováno máme dobře. Fyzicky jsme dobře připravení, není důvod, proč bychom ten náročný program neměli zvládnout. Je to o nás, jak si budeme věřit. Když přijdou těžší chvíle, tak musíme držet při sobě jako tým. Jsme na to dobře nachystaní,“ zakončil optimisticky povídání obránce Sparty.