eFotbal

Francie i bez Mbappého vyhrála. Atmosféra kolem mužstva není zrovna příjemná, přiznal kouč

Deschamps dává v národním týmu šanci méně zkušeným hráčům.
Deschamps dává v národním týmu šanci méně zkušeným hráčům. TASR / AP Photo / Thanassis Stavrakis
Christopher Nkunku (26) oslavil návrat do francouzské reprezentace gólem při výhře 4:1 nad Izraelem v Lize národů. Les Bleus se tak ve čtvrtek přiblížili lídrovi skupiny Itálii. Kádr ale i přes výhru čelí kritice, zejména pak Kylian Mbappé (25). Kouč Deschamps (55) chce prý dát šanci méně zkušeným hráčům a "okysličit" mužstvo.
Reklama
Reklama

Nkunku prvním gólem za Francii, který vstřelil téměř deset měsíců od svého posledního reprezentačního zápasu, pomohl národnímu týmu dotáhnout se na rozdíl jediného bodu za Itálii, která doma remizovala s Belgií 2:2. Útočník Chelsea se trefil v polovině prvního poločasu poté, co na úvodní trefu Eduarda Camayingy odpověděl domácí Omri Gandelman. Vítězství hostů zpečetili v závěru Matteo Guendouzi a Bradley Barcola.

Francii chyběl Kylian Mbappé. Kapitán a tahoun ofenzivy vynechá i druhý zápas s Belgií, ačkoliv poslední ligový duel za Real Madrid odehrál. "Vždycky je dobré vyhrát. Atmosféra kolem mužstva není zrovna příjemná," řekl kouč Didier Deschamps s odkazem na kritiku, které zmíněný lídr čelí za absenci v národním týmu a špatný výkon z minulého měsíce proti Itálii. "Není to ideální, jsme v přechodném období. Ale jsou tu slušné věci, s hráči, kteří mají kvality a teď je musí potvrdit," dodal šéf lavičky.

Šlo o první střetnutí Les Bleus od chvíle, kdy útočník Antoine Griezmann oznámil odchod do reprezentačního důchodu. Michael Olise nastoupil v základní sestavě a očekávalo se, že zaplní prázdné místo. Dvaadvacetiletý hráč však i přes několik dobrých šancí a zjevných technických kvalit ukázal i svou nezkušenost.

Francie měla jasně navrch.
Francie měla jasně navrch.Livesport