eFotbal

Kam s Krejčím? Stálice nemá i kvůli Bořilovi místo v sestavě, vysvobodí ho zranění Holeše?

Ladislav Krejčí si na tréninku něco vysvětluje s Matějem Kovářem
Ladislav Krejčí si na tréninku něco vysvětluje s Matějem KovářemMichal Beránek / CNC / Profimedia
V poslední kvalifikaci na Euro i na závěrečném turnaji byl Ladislav Krejčí (25) stálicí reprezentační sestavy, odehrál i oba zářijové zápasy v Lize národů. Páteční zápas s Albánií však musel někdejší kapitán Sparty strávit v hledišti kvůli disciplinárnímu trestu za žluté karty. A ze sestavy ho vyřadil jeho úhlavní rival - kapitán Slavie Jan Bořil. Až do pondělí se zdálo, že bude stoper Girony opět mimo sestavu, podle informací deníku Sport si však poranil zadní stehenní sval Tomáš Holeš, a je tak možné, že jej ve čtyřčlenné obraně na levém stoperu nahradí právě Krejčí.
Reklama
Reklama

Paradoxní na celé situaci je, že Krejčí v září odehrál celý zápas jak s Gruzií, tak Ukrajinou, i když v Gironě v úvodu sezony nehrál. Když se do sestavy španělského týmu dostal a je tedy v solidní formě, nemá jisté místo v reprezentaci. V pátek proti Albánii však Češi předvedli nejlepší výkon pod vedením Ivana Haška a není tak důvod základní sestavu jakkoli měnit.

Do sestavy totiž po třech letech skvěle zapadl levý bek Jan Bořil (33), který sice hraje na jiném místě než Krejčí, ale tím, že Hašek přešel z tříobráncového systému na čtyřobráncový, a Krejčí tak v obraně nemá místo.  

Láďa (Krejčí) je připravený, ještě uvidíme. Bude záležet na fyzické stránce všech hráčů a na úsudku doktorů,“ řekl na nedělní tiskové konferenci Hašek.

Naznačil tím však informaci, se kterou v pondělí přišel deník Sport, že se se zraněným zadním stehenním svalem potýká Tomáš Holeš, který hrál proti Albánii na Krejčího postu levého stopera.

Ať už v sestavě Krejčí nastoupí, či ne, Češi by rádi využili toho, že po debaklu 1:4 v Gruzii a následné převaze ukrajinských fanoušků ve vzájemném duelu v Praze jim už zase fotbalová veřejnost věří.

Chceme, aby lidi viděli, že jsme udělali krok kupředu a zlepšili se. Aby se udržela pozitivní nálada mezi fanoušky. V tom musíme pokračovat, i když vždycky je těžší zůstat na vlně než vyhrát jeden zápas,“ dodal Hašek.

Pro koho se v pondělí před zápasem rozhodne? Pro Krejčího, Holeše, nebo oba najednou?

Ujfaluši: Jestli je Holeš zraněný, Krejčí je stoprocentně jediná varianta