eFotbal

Kapitán Mbappé si prý bude sám vybírat, které zápasy bude za Francii hrát

Kylian Mbappé se chce soustředit na zápasy Realu Madrid a zápasy za Francii si jako její kapitán prý bude vybírat.
Kylian Mbappé se chce soustředit na zápasy Realu Madrid a zápasy za Francii si jako její kapitán prý bude vybírat.ČTK / imago sportfotodienst / Cesar Cebolla / PRESSINPHOTO
Ano, slyšíte správně. Přestože byl po předloňském mistrovství světa jmenován kapitánem francouzské reprezentace, bude to Kylian Mbappé (25), kdo bude určovat, které zápasy za národní tým bude hrát a které ne.
Reklama
Reklama

Tvrdí to francouzský server Footmercato, který v reakci na to, že se Mbappé omluvil kvůli zranění, přestože za Real Madrid hrál, a v den zápasu s Izraelem byl na soukromé párty ve Stockholmu, uvedl, že to bylo s trenérem Francie předem domluvené, protože se chce soustředit na vítězství v Lize mistrů a zisk Zlatého míče.

Zatímco ve Francii je Mbappé momentálně pod hromadnou palbou od fanoušků, expertů i novinářů, kteří žádají minimálně to, aby byl zbaven kapitánské pásky, Footmercato se staví na jeho obhajobu s tím, že jeho absence byla dlouhodobě dopředu plánována, protože je to Mbappé, kdo si dopředu vybírá, které zápasy bude za Francii hrát. 

"Kylian Mbappé již během poslední reprezentační přestávky Deschampse varoval, že se nezúčastní říjnového dvojzápasu Francie. Mluvil o tom otevřeně a vedení týmu to vědělo. Mbappého prioritou je zisk Zlatého míče a Ligy mistrů v roce 2025 a v ideálním případě by rád hrál za Francii pouze důležité zápasy, aby se vyhnul riziku zranění," tvrdí Santi Aouna z Footmercata.

Otázka je, jak se k Mbappého absenci nyní postaví Deschamps. Ten byl kritizován za to, že před dvěma lety dal Mbappému kapitánskou pásku, který si ji neváží. V září pak byl kritizován spolu s Mbappém za jeho bídný výkon doma s Itálií (1:3). Sám francouzský trenér po čtvrtečním zápase v Budapešti s Izraelem (4:1) uznal, že nálada v týmu není dobrá.