eFotbal

Seberte mu pásku, pranýřují ve Francii Mbappého. Místo reprezentačního zápasu pařil ve Švédsku

Kylian Mbappé se skrývá před fotografy ve Stockholmu poté, co ho nachytali, že tam je na párty
Kylian Mbappé se skrývá před fotografy ve Stockholmu poté, co ho nachytali, že tam je na pártyLars Höglund / Shutterstock Editorial / Profimedia
Tak tohle se nepovedlo. Hvězdný kapitán francouzské reprezentace Kylian Mbappé (25) se kvůli zranění omluvil z aktuálních zápasů národního týmu, přestože poté bez problémů odehrál dva duely za Real Madrid. Francouzská média ho nařkla z toho, že se mu reprezentovat nechtělo, a teď dostala do ruky další munici, když švédský bulvár odhalil, že byl Mbappé ve čtvrtek, tedy v den zápasu Ligy národů v Budapešti proti Izraeli, načapán na soukromé párty ve Stockholmu. Francouzští experti nyní proto volají, aby kouč Didier Deschamps Mbappého za jeho chování zbavil reprezentační pásky.
Reklama
Reklama

„Už mě nic nepřekvapí. Cítí se jako nedotknutelný. Postavili jsme tě hodně vysoko, postavili jsme tě nad Eiffelovu věž, takže se nemůžeš takhle chovat. Žádám Deschampse, aby se ujal odpovědnosti a vzal mu kapitánskou pásku,“ řekl stanici RMC bývalý francouzský reprezentant Jérome Rothen a vyzval Deschampse, aby okamžitě vystoupil a Mbappého veřejně pokáral.

„Kylian si neuvědomuje, jaký signál to vysílá směrem k fanouškům, zvlášť když národní tým hraje zápas. Dělá si, co chce. Omluvil se z reprezentačního srazu, protože se cítil unavený, a pak vyšle zprávu Deschampsovi, celému týmu a všem Francouzům, že ho zápas národního týmu vlastně nezajímá, protože se na něj ani nedívá,“ dodal Rothen.

Mbappé se před týdnem omluvil z nominace kvůli lehkému svalovému zranění, poté ale nastoupil do zápasů Ligy mistrů v Lille (0:1) a v sobotním duelu s Villarrealem hrál dokonce v základní sestavě. Po celý týden proto musel čelit Deschamps tvrdé kritice z médií, která nezastavila ani po výhře 4:1 ve zmíněném zápase proti Izraeli. 

"Vždycky je dobré vyhrát. Atmosféra kolem mužstva totiž není zrovna příjemná. Není to ideální, jsme v přechodném období. Ale jsou tu slušné věci, s hráči, kteří mají kvality a teď je musí potvrdit," odpověděl Deschamps na kritiku Mbappého za neúčast v zápase i jeho špatný výkon v zářijovém zápase s Itálií.