eFotbal

Povede anglickou reprezentaci Němec? Tuchel je podle médií hlavním favoritem, už se jedná

Německý trenér Thomas Tuchel je hlavním favoritem na místo kouče anglické reprezentace.
Německý trenér Thomas Tuchel je hlavním favoritem na místo kouče anglické reprezentace.ČTK / imago sportfotodienst / Joeran Steinsiek
Povede anglickou reprezentaci německý trenér Thomas Tuchel? Ostrovní i německá média informují o tom, že Tuchel, který byl v poslední době spojován s možným angažmá v Manchesteru United, je na tuto pozici hlavním favoritem. Známý expert už dříve přiznal, že by měl zájem stát se koučem některého z národních týmů.
Reklama
Reklama

Tuchel je bez práce od konce minulé sezony, kdy skončil v Bayernu Mnichov. Od té chvíle byl médii spojován s angažmá v Manchesteru United. Tam měl přijít ve chvíli, kdy na Old Trafford skončí Nizozemec Erik ten Hag. Ten je sice pod velkým tlakem, ale zůstává ve funkci. Pro bookmakery je každopádně dál hlavním favoritem na to, že usedne na lavičku Red Devils.

V úterý mělo schůzku vedení United a Tuchelovo jméno mělo být ve hře, nakonec ale k trenérské rošádě nedošlo. A tak se dostává do hry varianta číslo dvě, což by byla nabídka pro Tuchela na pozici kouče anglické reprezentace. Německý deník Bild informuje o tom, že jednání již probíhají.

Pokud by došlo k dohodě, stal by se Tuchel teprve třetím neanglickým koučem ostrovního giganta a prvním Němcem na lavičce Anglie. Skloňují se i jména Eddie Howe a Graham Potter. Velkou šanci by měl i manažer Manchesteru City Pep Guardiola, jenže ten má ještě pro tuto sezonu kontrakt u Citizens.

Tuchel již dříve přiznal, že je otevřený myšlence trénovat některou z reprezentací. Už v roce 2022 tvrdil ohledně takového angažmá následující: "Jo, proč ne? Chtěl bych, chtěl bych. Až dosud jsem nad tím ale příliš nepřemýšlel. Ale zvážil bych, jestli je to ten správný tým a jestli má potenciál vyhrávat trofeje jako mistrovství světa a Euro."

Když tehdy čelil otázce směřující k národnímu týmu Anglie, odvětil s úsměvem. "Vím, kam míříte. Ale myslím, že Anglie má právě teď dobrého trenéra. Tým je ale velmi silný. Nic dalšího nebudu komentovat.“