eFotbal

Překvapivá jména pro reprezentaci! Po třech letech se vrátil Bořil, v nominaci i Zmrzlý a Havel

Bořil letos hraje ve skvělé formě.
Bořil letos hraje ve skvělé formě.Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia
Trenér národního týmu Ivan Hašek (61) na reprezentační sraz před zápasy proti Albánii a Ukrajině dodatečně povolal Jana Bořila (33), Milana Havla (30), Robina Hranáče (24) a Ondřeje Zmrzlého (25). V akci se naopak neobjeví sparťané Jaroslav Zelený (32) a Matěj Ryneš (23) a slávista David Zima (23).
Reklama
Reklama

"Už v pátek jsme avizovali, že nominaci doplníme ještě o jednoho hráče. Bohužel ale ze zdravotních důvodů hned tři hráči vypadli, takže těch změn jsme museli na začátku srazu udělat víc," uvedl nový generální sportovní manažer reprezentace Tomáš Hübschman.

Všichni tři hráči, kteří vypadli z nominace, v neděli zasáhli do ligového derby. Slávista Zima odehrál celý zápas, Ryneš v 74. minutě střídal a přepustil místo Zelenému. Z utkání, v němž červenobílí zvítězili 2:1, si odnesli zdravotní problémy.

Všichni čtyři dodatečně nominovaní hráči již mají start za reprezentační "áčko". Velkého návratu do národního mužstva se po překonání vážného zranění dočkal levý bek Bořil, kapitán Slavie naposledy nastoupil za český celek před více než třemi lety na mistrovství Evropy. 

Jeho klubový spoluhráč Zmrzlý má dosud za reprezentaci na kontě jediný start v přípravě předloni v listopadu. Také třicetiletý plzeňský bek Havel se podobně jako Bořil vrací poprvé po vážném zranění, dosud odehrál za český tým pět utkání. Čtyřiadvacetiletý Hranáč z Hoffenheimu za reprezentaci zasáhl do sedmi zápasů a letos dosud na žádném srazu nechyběl.

Národní celek se tradičně sešel v poledne v hotelu na pražském Smíchově. Hráči dnes měli na programu především regeneraci, první ostrý trénink na hřišti čeká mužstvo v úterý. V pátek Haškovi svěřenci přivítají na Letné Albánii a příští pondělí nastoupí proti Ukrajině v jejím azylu ve Vratislavi. Po zářijových úvodních dvou duelech skupiny B1 Ligy národů má český tým na kontě tři body po porážce 1:4 v Gruzii a vítězství 3:2 nad Ukrajinou.

V aktuálním reprezentačním kádru je po dnešních změnách v nominaci 25 hráčů. Proti Albánii kvůli trestu za žluté karty nebude k dispozici obránce Ladislav Krejčí mladší.