eFotbal

Už nejsem žádný nováček! Když Němec Leno zjistil, že nebude chytat, odmítl reprezentovat

Leno odmítl pozvánku do národního týmu.
Leno odmítl pozvánku do národního týmu.CONOR MOLLOY / ProSportsImages / DPPI via AFP
Německý brankář Bernd Leno (32) odmítl pozvánku do národního týmu. Stalo se tak poté, co se od trenéra Juliana Nagelsmanna (37) dozvěděl, že v říjnových zápasech Ligy národů proti Bosně a Hercegovině (11. října) a Nizozemsku (14. října) nenastoupí. Dal přednost tomu, že bude trénovat v Londýně.
Reklama
Reklama

Své rozhodnutí oznámil hráč anglického Fulhamu v rozhovoru pro pondělní vydání deníku Bild. Leno telefonicky hovořil s Nagelsmannem a trenérem brankářů Andreasem Kronenbergem.

"Řekli mi, že budu součástí týmu, ale nedostanu žádný prostor v zápasech. Tak jsem se rozhodl, že budu raději trénovat v Londýně," řekl dvaatřicetiletý brankář, který má na kontě devět startů za národní tým, ale většinou byl trojkou za Manuelem Neuerem a Marcem-Andrém ter Stegenem.

První jmenovaný v srpnu ukončil reprezentační kariéru a dlouholetá jednička FC Barcelona bude kvůli vážnému zranění kolena chybět několik měsíců. Nagelsmann nominoval trojici Oliver Baumann, Alexander Nübel a Janis Blaswich. Leno uvedl, že toto rozhodnutí nemá žádný vliv na jeho budoucnost v národním týmu.

"Julian ví, že budu vždy k dispozici, když mě budou potřebovat, a mohu týmu opravdu pomoci. Ve svých 32 letech už nejsem žádný nováček, nikdy jsem si na pozice Manuela a Marca nedělal žádné nároky a vždy jsem plnil svou roli. Stále pro mě bude velkou ctí hrát za národní tým a zůstává to mým cílem," dodal Leno.

Plán fotbalistů Německa.
Plán fotbalistů Německa.Livesport

Němci jsou po dvou kolech Ligy národů první se čtyřmi body. Vyhráli 5:0 nad Maďarskem a poté remizovali 2:2 s Nizozemskem V pátek se představí v Bosně a Hercegovině a o tři dny později doma přivítají Oranjes.