eFotbal

Sportovní ředitel Leverkusenu na adresu Wirtze: Jako hráč je darem pro Bayer i celé Německo

Florian Wirtz patří k největším hvězdám Leverkusenu
Florian Wirtz patří k největším hvězdám LeverkusenuBayer 04 Leverkusen
Někdejší hráčská opora Bayeru Leverkusen Simon Rolfes (42) aktuálně vykonává pozici sportovního ředitele. I on má lví podíl na současné situaci klubu, který v minulé sezoně ovládl tamní Bundesligu a za svými zády nechal Bayern, Stuttgart nebo Dortmund. Není žádným překvapením, že o některé tváře týmu je na přestupovém trhu zájem, ale on krotí emoce a věří, že není nutné kývnout na každou předloženou nabídku.
Reklama
Reklama

Naposledy byl vyzvídán jeho názor na budoucnost německé hvězdičky Floriana Wirtze. Jednadvacetiletý ofenzivní mladík je spojován s Realem Madrid, Bayernem Mnichov či Manchesterem City. Rušno kolem něho bylo již během letního přestupového okna, ale německý reprezentant nakonec vykázal loajalitu vůči Leverkusenu.

"Bylo zajímavé sledovat v létě situaci kolem něj. Přestože říkal, že je u nás spokojený, a jeho otec tuto informaci potvrzoval, média si jela svou spekulační jízdu na plné obrátky. To ale hráči prostě nepomáhá, on potřebují, aby cítil podporu klubu i fanoušků. Pokud v médiích kolují neustále informace o jeho odchodu, znejistí,“ vysvětloval sportovní ředitel Leverkusenu Simon Rolfes v rozhovoru pro Kolner Stadt-Anzeiger.

Wirtz se ale rozhodl v Bayeru pokračovat a začátek nové sezony jej zastihl ve výborné formě. V pěti kolech německé Bundesligy zaznamenal 4 góly a 1 asistenci, další dva přesné zásahy slavil v Lize mistrů proti Feyenoordu. 

"Jako hráč je Florian darem pro Bayer i pro celé Německo. Je obrovským vzorem pro všechny, protože se vždy soustředí na to nejdůležitější. Má zakódované v hlavě, že musí trénovat, hrát fotbal a snažit se být lepší. Disponuje ambicemi a my jej podporujeme v rozvíjení talentu. Je jasné, že jednou přijde moment, kdy Leverkusen opustí, ale zatím není jasné, kdy to přijde,“ uzavřel Rolfes.