eFotbal

Vypadnutí v Kroměříži? Je to ostuda. Hráli jsme pomalu a nechytili jsme tempo, zlobil se Hyský

Karviná prohrála v Kroměříži.
Karviná prohrála v Kroměříži.SK Hanácká Slavia Kroměříž
První překvapení aktuálního ročníku MOL Cupu má na svědomí Kroměříž. Třetiligová Hanácká Slavia porazila Karvinou 1:0 a podruhé za sebou se prodrala do třetího kola. Karviná naopak nepotvrdila solidní podzimní formu a s pohárem se rozloučila jako první z prvoligových týmů. “Je to ostuda,” zlobil se trenér Martin Hyský. 
Reklama
Reklama

Karviné se duel v Kroměříži nevydařil. Slezané se za celých devadesát minut nedokázali dostat do tempa a za třetiligovým soupeřem většinu zápasu zaostávali. 

“Dnes jsme si to prohráli svým výkonem. Hráli jsme pomalu, prohrávali jsme většinu osobních soubojů a to nejen ve středu, ale po celém hřišti. V naší hře byla spousta nepřesností, vytvořili jsme si jedinou šanci, prostě se nám to nepovedlo,” líčil před kamerami O2 TV zklamaný trenér Hyský. 

Karvinští nastoupili s obměněnou sestavou a na výkonu v obou poločasech to bylo znát. Spousta nepřesností v přechodové fázi znemožňovala Slezanům chytit tempo zápasu. 

“Zápas se nám nevydařil především v hlavě. Přestože naše sestava byla protkána změnami, tak rozhodně nebyla slabá! Nechytili jsme tempo utkání. Určitě je to zatím největší podzimní kaňka,” řekl Hyský. 

Jedinou branku zápasu dal v 53. minutě exkarvinský Lukáš Holík. Fotbalista, který si zahrál nejvyšší soutěž také za Zlín a Duklu, zakončil vydařenou kombinaci po nakrátko sehraném rohu. “Gól je fajn, ale hlavní je postup. Na rohy se hodně soustředíme, takže jsme rádi, že to vyšlo,” prozradil.

“Na standardky soupeře byli připravení. Věděli jsme, že často rozehrávají nakrátko, že si to dávají do tandemu, nebo do třetího hráče. Měli jsme jasně rozdané úkoly, ale ten jeden roh jsme bohužel nevyřešili správně a soupeř z toho rozhodl utkání,” řekl k situaci, která nakonec rozhodla zápas Hyský. 

Kroměříž do třetího kola postoupila podruhé za sebou. Vloni byla za postup odměněna duelem s pražskou Slavií. Nyní bude čekat na to, koho jí přisoudí los. “Koho dostaneme je nám skoro jedno, kdyby přijel ligový tým, tak by to bylo hezké,” řekl nadšený trenér domácích Roman Dobeš.

“Věděli jsme, že máme šanci, když budeme hrát aktivně po zisku míče a budeme hrát, to co kluci umí. Jsem moc rád, že to kluci ukázali a postoupili jsme,” liboval si Dobeš po zápase.

To jeho protějšek byl zklamaný. Zároveň ale upozornil na to, že Karviná může ostudu odčinit už v sobotu proti Slovácku. “Není moc času se tím zaobírat, tak uvidíme, jak na to zareagujeme. Věřím tomu, že kluci v sobotu na Slovácku ukáží charakter,” řekl Hyský.