eFotbal

Z pohárové pohádky byl horor. Ústí vedlo v půli o čtyři góly, postup urvalo až v penaltách

Svěřenci Svatopluka Habance se na postup pořádně nadřeli.
Svěřenci Svatopluka Habance se na postup pořádně nadřeli. FK VIAGEM Ústí nad Labem
Touha po odvetě málem skončila fiaskem a ostudou. Viagem Ústí nad Labem zatím v sezoně prohrál jen jednou, když ve třetí lize padl na půdě Kladna 1:2. V úterý měl možnost to soupeři v utkání MOL Cupu na domácí půdě vrátit. Svěřenci trenéra Svatopluka Habance vedli v půli 4:0, ale postup museli urvat až v penaltovém rozstřelu. "Jsme rádi, že jsme postoupili, ale ten kolaps si nedokážu vysvětlit,“ uvedl pro klubovou televizi Habanec.
Reklama
Reklama

První poločas byl pro Ústí snem. Rivalovi ze třetí nejvyšší soutěže nasypal čtyři branky a vypadalo to na pohodový postup. Jenže po přestávce přišel nečekaný obrat. Kladno sice ještě pár minut před koncem prohrávalo 1:4, jenža pak nasypalo soupeři tři branky a šlo se do penalt.

"Je to obrovský výbuch. Nejde ani o druhou půli. Jde o to, že v 83. minutě vedete 4:1 a za šest minut jsme schopní dostat tři branky,“ kroutil hlavou nad zkratem Habanec.

Nechtěl rozebírat složení týmu, tedy zda už byli pod vlivem jasného vedení i někteří fotbalisté z lavičky. "Jestli jsou tam ti hráči, nebo ti hráči. To je prostě nesebevědomí, taková až trošku podělanost, která nás mrzí. Zase nám to něco ukázalo,“ pokračoval v hodnocení kouč týmu, který se netají v této sezoně postupovým cílem.

Kouči vystoupení ze druhých pětačtyřiceti minut leželo hodně v žaludku. Věděl, že se to neobejde bez podrobnějšího rozboru. "Druhou půli budeme dlouho rozebírat, abychom pojmenovali, proč jsme měli takový kolaps,“ přiznal s tím, že je samozřejmě rád, že tým nakonec vybojoval postup alespoň na penalty. "Jsem rád, že jsme postoupili, to určitě. Chtěli jsme v poháru přivítat atraktivnější tým.“

Brankář David Němec také těžko hledal slova. "Nevím, co se stalo. Špatně jsme vstoupili do druhé půle, zaspali jsme, nedokázali jsme to chytit. Soupeř to nevzdal, klobouk dolů před ním. Ale bylo to jen o nás, my jsme jim tu šanci dali. Tohle se stát nemůže, takže je to postup s nádechem zklamání. Varovný prst," konstatoval.

Rozstřel rozhodla třetí série, kdy neproměnil svůj pokus kladenský Pospíšil. V páté sérii neskóroval ani Eichler a Ústí mohlo slavit.