eFotbal

Bude novou hvězdou klubu, žasli po Jarošově debutu fanoušci Liverpoolu. Spokojený byl i trenér Slot

Vítězslav Jaroš si odbyl debut v brance Liverpoolu.
Vítězslav Jaroš si odbyl debut v brance Liverpoolu.Liverpool FC
Po více než pěti letech se v anglické Premier League mezi třemi třemi tyčemi objevil český brankář. Vítězslav Jaroš (23) v 79. minutě duelu na hřišti Crystal Palace nahradil zraněného Alissona Beckera (32) a při svém soutěžním debutu v dresu Reds pomohl k výhře 1:0. I přes to, že na hřiště musel neplánovaně, si počínal sebejistě a svým výkonem přesvědčil trenéra Arneho Slota (46) i náročné liverpoolské fanoušky.
Reklama
Reklama

“Zvládl to skvěle. Věděli jsme, co umí. Na jaře odchytal výborný půlrok v Rakousku, kde vyhrál ligu i pohár a dnes své kvality ukázal i tady,” chválil českého gólmana trenér Slot. 

Jaroš do sezony vstupoval jako týmová trojka, v duelu na hřišti Crystal Palace ale Liverpoolu chyběl náhradní gólman Caoimhin Kelleher, zraněného Alissona proto nahradil právě rodák z Příbrami.

První zákrok v nejvyšší anglické soutěži si český gólman připsal až v závěru šestiminutového nastavení, kdy zlikvidoval zakončení Eberechiho Ezeho. Anglický reprezentant v přečíslení nedokázal umístit míč k tyči, důležité ale bylo, že Jaroš jeho pokus udržel a nepustil domácí k dorážce. 

Třiadvacetiletý člen širšího reprezentačního týmu přesvědčivým debutem neudělal radost jen trenérům. “Odchytal skvělý zápas, těším se co ukáže dál,” zmínil jeden z fanoušků Reds. “Chytá extrémně elegantně. Bude novou hvězdou klubu,” přidal se další. 

Alisson bude podle Slota bude chybět i po reprezentační pauze, Jaroš by si tak mohl říct o výraznější šanci. “Když jsem viděl, jakým způsobem opouštěl hřiště, lekl jsem se. Bojím se, že to bude na delší dobu,” řekl o brazilském gólmanovi trenér Liverpoolu. 

Po čtrnáctidenní pauze na Liverpool během jediného týdne čeká Chelsea, Lipsko a Arsenal, Jaroš ale pravděpodobně zůstane jen na lavičce. Při zranění Alissona stále zůstává až druhým v pořadí. Minuty mu tak pravděpodobně nebudou naskakovat takovým tempem, jakým by třiadvacetiletý gólman potřeboval. 

I z toho důvodu před sezonou nechtěl plnit roli třetího brankáře. “Je pravda, že chtěl zůstat v Rakousku, ale vysvětlili jsme mu, že klub jako Liverpool potřebuje kvalitního třetího gólmana. Jsem proto rád, že si odbyl debut už teď. Myslím si, že to pro něj byl krásný moment,” uvedl Slot.