eFotbal

Stones: Nedivím se Guardiolovi, že je před každou reprezentační pauzou frustrovaný. Těch zranění je moc

Opora Manchesteru City a anglické reprezentace John Stones
Opora Manchesteru City a anglické reprezentace John StonesManchester City FC
Třicetiletý střední obránce John Stones patří mezi nejlepší stopery v Premier League, přesto čelí v kádru Manchesteru City i anglického národního výběru velké konkurenci. Jak sám v rozhovoru pro tamní fotbalový svaz v rámci další reprezentační přestávky prozradil, tlak na výkony vnímá a cítí, že o místo v základní sestavě musí neustále bojovat. Zároveň také připustil, že i jeho děsí náročný program a vysoké riziko možného zranění.
Reklama
Reklama

Hvězda Manchesteru City připustila, že má v posledních týdnech a měsících lehké spaní. Někdejší tvář Evertonu cítí, že každé možné zranění vás odtrhne od týmu, denního rytmu a po zotavení se vracíte do rozjetého vlaku, do kterého není snadné nastoupit.

“Vždycky se snažím být tu pro tým. Je jedno, jestli jsem jeho součástí přímo na hřišti anebo jako psychická podpora z lavičky. Jsou ale chvíle, kdy i vy potřebujete cítit, že jste pro druhou stranu důležití. Měl by vám tento pocit dodat trenér, z kterého musíte cítit, že s vámi počítá,“ nechal se slyšet anglický obránce.

V anglické reprezentaci měl Stones pod někdejším koučem Garethem Southgatem (54) neotřesitelnou pozici jasné volby, což však na Etihad Stadium neplatilo. Zajímavostí bylo, že v posledních měsících hrál třicetiletý obránce více za svou zemi než za Citizens. 

“Snažím se mít pozitivní myšlení. Jsem připravený být kdykoliv k dispozici. Chtěl bych hrát každý zápas, ale respektuji, že o tom já sám nerozhoduju. Mohu tomu jít naproti jen svými výkony. Čeká nás dlouhá sezony a na konci si myslím, že se nikdo nebude cítit nevytížený,“ pokračovala tvář Manchesteru City.

Stones se pozastavil i nad náročným programem, který začíná ve větší míře kosit hráče vinou zranění a únavy. “Nedělá to vrásky jen nám hráčům. Stačí se podívat na našeho trenéra Guardiolu, když odcházíme na reprezentační sraz. Z výrazu vidíte, jak přemýšlí, kdo mu zase vypadne ze sestavy. Je frustrovaný z toho, že těch zranění je moc. Vždycky respektoval, že chceme reprezentovat svou zemi, ale kdyby záleželo jen na něm, tak nás asi raději nepustí,“ uzavřel Stones.