eFotbal

Ten Hag lituje odchodu McTominaye: Jsou pravidla, která musíme dodržovat, i když jsou nešťastná

Jakub Šafka
Trenér Manchesteru United Erik ten Hag
Trenér Manchesteru United Erik ten HagManchester United FC
Nizozemský kouč Erik ten Hag (54) nezažívá zrovna šťastné týdny a měsíce. Manchester United pod jeho taktovkou nemá výsledky a na tiskových konferencích před novináři se začíná projevovat psychické rozpoložení trenéra. Hledání příčin neúspěchu může být vedeno více směry a naposledy se někdejší lodivod Ajaxu vyjádřil, že mu v týmu chybí skotský reprezentant Scott McTominay (27).
Reklama
Reklama

Rudí ďáblové v sobotu dokázali na domácím Old Trafford porazit Brentford 2:1, ale na výhru se přes střeleckou převahu pořádně nadřeli. I to byl důvod, proč Erik ten Hag po závěrečném hvizdu před novináři hodnotil efektivitu v koncovce. 

Při úvaze o složení své ofenzivní lajny týmu nezapomněl Erik ten Hag zmínit absenci skotského reprezentanta Scotta McTominaye, který byl v srpnu prodán do Neapole za 30,5 milionů eur. Někdejší tváři Manchesteru United se pod Vesuvem daří, v pěti ligových kolech si připsal jednu trefu a jednu asistenci a přesný zásah slavil také v tamním poháru proti Palermu.

„Jsem za Scotta velmi šťastný. Je skvělé, že se mu v Itálii daří. Jak jsem ale řekl, už když odcházel, jeho ztrátu jsem nechtěl. Jsou ale finanční pravidla, která musí klub dodržovat. Dokonce bych se nebál tvrdit, že taková pravidla jsou špatná, ale prostě jsou. Donutilo nás to udělat určitá rozhodnutí, třeba zrovna toto,“ nechal se slyšet Ten Hag před novináři.