eFotbal

Ten Hag mohl skončit na Old Trafford již před létem. Oslovený trenér ale zdvořile odmítl

Trenér Manchesteru United Erik ten Hag
Trenér Manchesteru United Erik ten HagManchester United FC
Poslední týdny se nejen na Ostrovech horlivě spekuluje o budoucnosti nizozemského stratéga Erika ten Haga (54) na lavičce Manchesteru United. Aktuálně čtrnáctý celek tabulky Premier League výsledkově neoslňuje a tamní média zmiňují seznam možných nástupců. Nyní prosákla na veřejnost informace, že k trenérské změně mohlo na Old Trafford dojít již na konci minulé sezony.
Reklama
Reklama

Na Ostrovech se proslýchalo, že ke změně by mohlo dojít během právě probíhající reprezentační přestávky, neboť Erik ten Hag nedokázal naplnit cíle posledních dvou zápasů. Vedení mu mělo dát nůž na krk, že musí v rámci Premier League porazit Aston Villu a v Evropské lize Porto. Oba zápasy však Rudí ďáblové remizovali.

K trenérské změně však zatím nedošlo, proto britská média předpokládají, že nizozemský trenér dostane ještě jednu šanci. Podle německého listu Bild mohlo dojít k jeho odvolání již v závěru května, když Manchester United v městském derby ovládl finále FA Cupu.

V oné chvíli měl pozici Ten Haga přezkoumat spolumajitel Rudých ďáblů Sir Jim Ratcliff a řešit alternativní možnosti. Vedení ostrovního giganta mělo situaci vyhodnotit tak, že oslovilo kouče Stuttgartu Sebastiana Hoenesse (42).

Perspektivní německý stratég zdvořile odmítl, což nakonec vedlo k tomu, že Ten Hag na Old Trafford zůstal. Pro vedení Rudých ďáblů to bylo zklamání, neboť Hoeness dokázal Stuttgart dovést k druhému místu uplynulého ročníku Bundesligy. Aktuální adepti na vystřídání u kormidla jsou Graham Potter (49) a Simone Inzaghi (48).