eFotbal

Zájem o služby kouče Xaviho sílí. Kromě reprezentace Kataru se o něj zajímají na Old Trafford

Jakub Šafka
Bývalý trenér Barcelony Xavi je aktuálně na volné noze
Bývalý trenér Barcelony Xavi je aktuálně na volné nozeFC Barcelona
Zajímavé možnosti se rýsují pro španělského trenéra Xaviho (44). Někdejší výborný záložník naposledy působil na Camp Nou, ale nakonec se domluvil s vedením Barcelony na ukončení spolupráce. Nyní to vypadá, že by se mohl vrátit do Kataru, kde předtím vedl Al-Sadd, ale zajímají se o něj také na Old Trafford.
Reklama
Reklama

Podle španělského listu Sport měl být Xavi osloven národním výběrem Kataru, který věří, že by mu mohl pomoci na mistrovství světa. Ve své kvalifikační skupině je aktuálně tato země na čtvrtém místě, pouze dva však postupují napřímo na finálový turnaj. To by znamenalo, že by asijskou zemi čekala další vyřazovací fáze.

Katar vede v tuto chvíli jeho krajan Tintín Márquez (62), který zatím v kvalifikaci získal se svým týmem čtyři body za jednu výhru a jednu remízu. Tamní fotbalový svaz se domnívá, že přišel čas na změnu na postu trenéra. 

Bývalý trenér Barcelony se ukázal ale také jako potencionální cíl pro Manchester United. Podle The Mail jsou Rudí ďáblové připraveni odvolat nizozemského kouče Erika ten Haga (54). 

Generální ředitel ostrovního klubu Omar Berrada odletěl minulý týden do Barcelony, kde se měl s Xavim setkat osobně. K setkání mělo dojít i se spolumajitelem sirem Jimem Ratcliffem.