eFotbal

Zranění Rodriho nutí Guardiolu reagovat. V zimě by mohl Citizens posílit dlouhodobý cíl Liverpoolu

Zubimendi patří ke klíčovým oporám Realu Sociedad
Zubimendi patří ke klíčovým oporám Realu SociedadReal Sociedad
Je tomu pár týdnů, co si španělský záložník Rodri stěžoval na náročný program, který se může projevit na zdraví hráčů. Možná, že se při nedělním šlágru s Arsenalem sám stal obětí, třeba se jednalo o pouhou náhodu. Nejlepší hráč letošního mistrovství Evropy ale laboruje i z možností, že pro něj sezona předčasně skončila. A vzniklou situaci musí řešit nejen on, ale i Manchester City.
Reklama
Reklama

Teprve druhé ligové vystoupení v novém ročníku Premier League se pro něj neslo ve smolném duchu. Podle médií má přetržený zkřížený vaz a návrat na hřiště nebude hned. Pro Citizens se jedná o citelnou ztrátu, kterou by tamní kouč Pepa Guardiola chtěl vyřešit už v lednu.

Zubimendi je na přestupovém trhu žádaným hráčem
Zubimendi je na přestupovém trhu žádaným hráčemReal Sociedad 16. místo, liga: La Liga

Během zimního přestupového okna je v plánu získat pětadvacetiletého španělského středopolaře Martína Zubimendiho. Opora Realu Sociedad je dlouhodobým cílem Liverpoolu, který o něj usiloval již během uplynulého léta. Vše nasvědčuje tomu, že za pár měsíců bude konkurence znatelně větší.

Zubimendi je na hráčském trhu lákavým zbožím. Pětadvacetiletý záložník byl nyní identifikován jako vhodná náhrada za Rodriho. Real Sociedad je svolný jen uvolnit minimálně za 60 milionů eur, což je částka, kterou má ve smlouvě nastavenou jako výstupní klauzuli. Platný kontrakt má s účastníkem LaLigy až do léta 2027.