eFotbal

Napjatá atmosféra v Římě. Majitelé vysvětlují odvolání De Rossiho, kouč Ranieri vidí problém jinde

Kouč Daniele de Rossi byl odvolán z AS Řím po neuspokojivých výsledcích
Kouč Daniele de Rossi byl odvolán z AS Řím po neuspokojivých výsledcíchAS Řím
Poměrně napjatá atmosféra v Římě panuje i týden po odvolání trenéra Daniela de Rossiho. Ten musel opustit post trenéra po čtyřech zápasech úvodu nového ročníku Serie A bez vítězství. Ve své funkci vydržel jen osm měsíců, když v lednu střídal u kormidla José Mourinha. Jeho práci převzal Chorvat Ivan Jurič, který si o víkendu odbyl vítěznou premiéru proti Udinese.
Reklama
Reklama

Jednačtyřicetiletý De Rossi patří k hráčským ikonám klubu, je jeho odchovancem i bývalým kapitánem. Za AS Řím odehrál více jak 616 soutěžních utkání a na jaře se mu dařilo také v trenérské roli. Špatný vstup do nové sezony však byl trnem v oku a vedení nemělo příliš trpělivosti. 

“Tento sport se těší oblibě po celém světě, je to krásná hra. Každý zápas je plný vášně, vzrušení a nepředvídatelnosti. Ale kromě výsledků na hřišti je odpovědností každých majitelů dělat velká rozhodnutí, o kterých věříme, že jsou v nejlepším zájmu klubu, i když je velmi obtížné je udělat,“ zaznělo v prohlášení majitelů Římanů, Dana a Ryana Firedkinových.

Ranieri se vyjádřil na téma odvolání kouče De Rossiho z AS Řím
Ranieri se vyjádřil na téma odvolání kouče De Rossiho z AS ŘímFC Nantes

“Už během léta mohli fanoušci vidět naší snahu na přestupovém trhu vytvořit víceletý projekt, jehož cílem bude vrátit AS Řím do popředí evropského fotbalu. Součástí této vize je třeba i výstavba nového stadionu. Daniel bude mít jako trenér skvělou kariéru, možná dokonce jednou zase i v Římě, ale chceme bojovat už v této sezoně o trofeje. Tento klub zůstává nadále jádrem našich fotbalových ambic a budeme mu i nadále věnovat zdroje i energii,“ dodali majitelé AS Řím. 

Podobné nadšení ze změn ale nesdílel někdejší kouč Římanů Claudio Ranieri, ktterý přiznal, že je jej odvolání De Rossiho překvapilo. “Zaskočilo mě to. Dostal smlouvu na tři roky, proto jsem očekával, že je součástí projektu, o kterém majitelé klubu mluví. Škoda, že mu nedali více prostoru. Chybí mi tam vůdčí tváře, které by dokázayi vše stmelit tak, aby to spolu fungovalo,“ dodal italský kouč.