eFotbal

Osimhen by se po sezoně v Turecku mohl vrátit do italské Serie A. Pod Vesuv už by to ale nebylo

Nigerijský útočník Victor Osimhen za Galatasaray Istanbul
Nigerijský útočník Victor Osimhen za Galatasaray IstanbulGalatasaray SK
Jméno pětadvacetiletého nigerijského útočník Victora Osimhena bylo prakticky celé jaro spojováno s předními evropskými kluby. Neapol jej nakonec ale neprodala ani v létě a v samotném závěru přestupového okna zapůjčila na rok do Turecka. Po konci této sezony by se vyhlášený střelec mohl do Itálie vrátit, ale pod Vesuv už by to nebylo.
Reklama
Reklama

Podle informací Rai Sports zvažuje pořízení afrického střelce Juventus Turín, který v této sezoně bude bedlivě monitorovat, jak si Osimhen v barvách Galatasaraye Istanbul povede. Vedení Staré dámy přestává věřit schopnostem srbského legionáře Dušana Vlahoviče a hledá za něj náhradu.

Victor Osimhen hostuje tuto sezonu v Galatasaray Istanbul
Victor Osimhen hostuje tuto sezonu v Galatasaray IstanbulGalatasaray SK

“Vlahovič se v porovnání s jinými útočníky za očekáváními. Lautaro Martínez v Interu Milán hraje klíčovou roli, hrál ji také Osimhen v Neapoli. Stará dáma nyní přemýšlí, jak získat do svých řad efektivního střelce a Osimhen je v užším seznamu kandidátů,“ nechal se slyšet italský novinář Paolo Paganini skrze Rai Sports.

Nigerijský útočník však není jediným možným kandidátem na tento post. Paganini sice potvrzuje, že agent Osimhena má velmi dobré vztahy s šéfem Juventusu, avšak v médiích je zmiňován také možný příchod Jonathana Davida z Lille. Tomu v příštím roce vyprší u francouzského klubu smlouva a mohl by být k mání za poměrně nízké náklady, na což v Turíně s ohledem na rozpočet slyší.