eFotbal

Třetí porážka Sparty. Mladíci podlehli Citizens 0:3, sestřelil je hattrickem Oboavwoduo

René Machálek, ČTK
Mladí fotbalisté Sparty na Manchester City nestačili.
Mladí fotbalisté Sparty na Manchester City nestačili.AC Sparta Praha mládež
Mladíci Sparty ve 3. kole ligové fáze Youth League, mládežnické Ligy mistrů, prohráli na půdě Manchesteru City 0:3. Pražané tak stále čekají na první body do tabulky, tentokrát je hattrickem sestřelil Justin Oboavwoduo. Brno v úvodním zápase mistrovské části prohrálo v Trenčíně 2:3.
Reklama
Reklama

Mladí hráči Sparty v měření sil s talenty z Manchesteru City výsledkově navázali na úvodní představení z Youth League, kdy prohráli s rakouským Salcburkem 2:3 a německému Stuttgartu podlehli 0:3.

Na půdě anglického giganta inkasovali opět tři branky, když se hattrickem blýskl Oboavwoduo. Ten se trefil dvakrát už do přestávky, po pauze pak pečetil skóre třetím zásahem.

Ligová fáze Youth League kopíruje Ligu mistrů. Hraje se rovněž novým systémem s 36 kluby v jedné tabulce, na rozdíl od prestižní soutěže pro A-týmy má jen šest místo osmi kol. Do vyřazovací fáze postoupí 22 celků. Bez bodového zisku zůstávají už jen tři mužstva, Pražané jsou vinou nejhoršího skóre poslední.

Youth League se v této sezoně účastní i Zbrojovka Brno, která úvodním duelem v Trenčíně od 18:00 rozehrála druhou větev soutěže - mistrovskou část. České maximum v mládežnické soutěži drží Příbram, v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

Youth League pro fotbalisty do 19 let - 3. kolo:

Manchester City - Sparta Praha 3:0 (2:0)

Branky: 10., 37. a 82. Oboavwoduo.

Sparta: Zajac - Říha, Krpálek (9. Piralič, 64. Havrlík), Diviš (78. Demmer) - Novák, Tošnar, Horák, Liška (78. Kotrba) - Rus, Kaczmarek (78. Pavlík), Hranoš. Trenér: Kopáňko.