eFotbal

Fotbalisté Sigmy vyběhli v přípravě poprvé na hřiště. Jílek doufá ve zvládnutý start sezóny

Fotbalisté Sigmy vyběhli v přípravě poprvé na hřiště. Jílek doufá ve zvládnutý start sezóny
Fotbalisté Sigmy vyběhli v přípravě poprvé na hřiště. Jílek doufá ve zvládnutý start sezónyFlashscore
Rovněž olomoucká Sigmy začala předposlední červnový týden letní přípravu. Po testech, které proběhly na FTK Univerzity Palackého, vyběhli v úterý odpoledne svěřenci trenéra Jílka poprvé na hřiště. Jílkovi na začátku chyběli pouze reprezentanti Václav Jemelka, Florent Poulolo a Juraj Chvátal.
Reklama
Reklama

A jak vypadaly první dva dny přípravy Hanáků? „Obligátní testy vlastně absolvujeme v pondělí a v úterý na fakultě. Součástí toho je testová baterie, která je zaměřená na kontrolu té připravenosti na začátku té přípravy, tak jako je to každý rok,“ uvedl pro klubový web kouč Olomouce Václav Jílek s tím, že jeho hráče nejprve čeká příprava v domácích podmínkách a tradiční program. „V úvodních 14 dnech se budeme věnovat silové a vytrvalostní složce kondičního parametru. Jak se blíží začátek sezony, tak začne převažovat herní stránka. Máme naplánované soustředění v Rakousku. Doufám, že zvolená forma povede k tomu, abychom na start sezony byli co nejlépe připravení,“ věří šestačtyřicetiletý.

Ten má už od úvodu přípravy k dispozici pět nových hráčů – záložníky Filipa Zorvana, Martina Košťála a Denise Ventúru, obránce Lukáše Vraštila a brankáře Tomáše Digaňu. Testy čekají ještě kolumbijského obránce Haidersona Hurtada. Jestli se ale nakonec připojí k týmu, se teprve uvidí.

„Jsem spokojen. Dali jsme si nějaké priority a ty jsme všechny splnili. Jména možná pro některé nejsou tak zvučná, ale šli jsme po hráčích, kteří nám typologicky scházeli, a tak abychom nahradili postově hráče, kteří odcházeli. Myslím, že se to podařilo a teď už bude na hráčích samotných, aby potvrdili svou kvalitu a naplnili naše požadavky a představy,“ řekl olomoucký lodivod.

Tomu v úvodu přípravy nechybí ani navrátilci z hostování Tomáš Zlatohlávek a Jan Štěrba či nejlepší střelec uplynulého ročníku MSFL záložník Štěpán Langer z B-týmu. „Tito hráči byli základními stavebními kameny těch týmů, ve kterých působili. Teď je na nich, aby obhájili tu pozici tady. Ne vždy je to jednoduché, ta konkurence tam nemusela být taková. Na druhou stranu jsou to hráči, kteří tu šanci dostanou a uvidíme, jak na tom budou, jak se představí na začátku přípravy,“ naznačil olomoucký kormidelník, že v jeho týmu nebude mít nikdo nic jasné, ale o šanci se bude moci poprat.

Tuto situaci navíc v Olomouci umocňuje i fakt, že „áčko“ Sigmy začalo přípravu dohromady s druholigovou rezervou. „Na startu přípravy je vždy kádr široký. Vždy se snažíme vzít více těch hráčů, i těch mladých. Navíc je to nyní umocněno tím, že se nám už v předstihu povedlo přivést nějaké hráče. Také reprezentanti mají trochu více volna. Myslím, že budeme v takovém počtu, ve kterém budeme schopni hrát hlavně ty úvodní dvojzápasy po čtrnácti dnech tak, abychom na to byli připraveni,“ vysvětlil Jílek fanouškům Sigmy. „Chtěli bychom disponovat asi čtyřicítkou hráčů na ty dvě profesionální soutěže,“ dodal na závěr svou představu trenér, jehož svěřenci odehrají první přípravný duel ve středu 29. června ve Slatinicích proti Vyškovu.

Zdroj: sigmafotbal.cz

Velký návrat v Bundeslize. Götze se upsal na tři roky Frankfurtu