eFotbal

Fotbalové odposlechy stály Nezmara fleka. U Deloitte končí a je bez práce

Fotbalové odposlechy stály Nezmara fleka. U Deloitte končí a je bez práce
Fotbalové odposlechy stály Nezmara fleka. U Deloitte končí a je bez práceFlashscore
Kontakty s Romanem Berbrem naznačující, že Slavia si dva roky nazpět pojistila titul milionovým “bonusem” směrem k tehdejšímu místopředsedovi ČMFS, mají další oběť. Na ukončení svého pracovního poměru v poradenské společnosti Deloitte, kde se staral o poradenství v oblasti sportu a e-sportu, se podle informací webu aktualne.cz dohodl někdejší slávistický manažer Jan Nezmar.
Reklama
Reklama

Nejprve skončil ve Slavii. Pak dlouho nevydržel v polské Bielsko-Biale. Nyní neuspěl ani pokus etablovat se mimo fotbalové prostředí, když - sportovně řečeno - mu byl rozvázán kontrakt s poradenskou společností Deloitte. Dva roky nazpět byl Jan Nezmar vedle Jindřicha Trpišovského považován za jednoho architektů hegemonie Slavie, nyní jeho kariéra nabírá strmý pád. Momentálně posledním “hřebíčkem” je dle webu Aktuálně oboustranně potvrzená dohoda o rozvázání pracovního kontraktu s Deloitte, kde Nezmar hodlal rozvíjet kariéru mimo fotbal.

Příčinou je v současnosti se rozšiřující se skandál okolo odposlechů bývalého místopředsedy ČMFS Romana Berbra. Toho si zjevně značná část fotbalového prostředí předcházela a i Nezmar s ním udržoval kontakt ve prospěch Slavie. Z přepisů policejních odposlechů pak vyplývá, že Roman Berbr měl za sezónu 2018/19 slíben od Slavie milion korun za “pojištění titulu.” Tyto prostředky pak Slavia podle všeho nechtěla vyplatit a Jan Nezmar se pokoušel Berbrovi k jeho odměně pomoci. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík jakýkoliv podíl jeho klubu na korupci nicméně podle vlastních prohlášení nepřipouští. 

Samotný bývalý útočník Opavy, Slovácka nebo Liberce jakýkoliv “přešlap” odmítá. "Chtěl bych zopakovat, že jsem se v žádném případě nedopustil protiprávních jednání, která jsou mi některými médii podsouvána. V současnosti připravuji podklady pro mé vyjádření k celé kauze," poskytl Nezmar deníku Aktuálně.cz své písemné vyjádření. .  

zdroj: aktualne.cz