eFotbal

Francie odtajnila nominaci na MS. Soupiska zahrnuje 11 obhájců titulu, čítá ale dvě výrazné ztráty

Francie odtajnila nominaci na MS. Soupiska zahrnuje 11 obhájců titulu, čítá ale dvě výrazné ztráty
Francie odtajnila nominaci na MS. Soupiska zahrnuje 11 obhájců titulu, čítá ale dvě výrazné ztrátyFlashscore
Jedenáct obhájců titulu z roku 2018 zařadil trenér francouzské fotbalové reprezentace Didier Deschamps do nominace na mistrovství světa v Kataru. Navzdory zraněním z poslední doby jsou v mužstvu držitel Zlatého míče Karim Benzema z Realu Madrid, stoper Paris St. Germain Presnel Kimpembe či další obránce Raphaël Varane z Manchesteru United.
Reklama
Reklama

Deschamps má ve výběru zatím 25 hráčů. Konečný seznam, který může obsahovat 23 až 26 jmen, musí účastníci šampionátu odevzdat nejpozději v pondělí do 19 hodin.

Do nominace se dostal i šestatřicetiletý Olivier Giroud. Útočník AC Milán má na dosah střelecký rekord francouzské reprezentace, který drží s 51 góly Thierry Henry. Giroudovi scházejí dvě branky.

Kvůli zranění si v Kataru nezahrají Paul Pogba a N'Golo Kanté.

Francouzi vstoupí do šampionátu 22. listopaud zápasem proti Austrálii, ve skupině D se utkají ještě s Dánskem a Tuniskem.

Předběžná nominace Francie:

Brankáři: Alphonse Areola (West Ham/Angl.), Hugo Lloris (Tottenham/Angl.), Steve Mandanda (Rennes).

Obránci: Lucas Hernandez, Dayot Upamecano, Benjamin Pavard (všichni Bayern Mnichov/Něm.), Théo Hernandez (AC Milán/It.), Presnel Kimpembe (Paris St. Germain), Ibrahima Konaté (Liverpool/Angl.), Jules Koundé (Barcelona/Šp.), William Saliba (Arsenal/Angl.), Raphaël Varane (Manchester United/Angl.).

Záložníci: Eduardo Camavinga (Real Madrid/Šp.), Youssouf Fofana (Monako), Matteo Guendouzi (Marseille), Adrien Rabiot (Juventus/It.), Aurélien Tchouameni (Real Madrid/Šp.), Jordan Veretout (Marseille).

Útočníci: Karim Benzema (Real Madrid/Šp.), Kingsley Coman (Bayern Mnichov/Něm.), Ousmane Dembélé (Barcelona/Šp.), Olivier Giroud (AC Milán/It.), Antoine Griezmann (Atlético Madrid/Šp.), Kylian Mbappé (Paris St. Germain), Christopher Nkunku (Lipsko/Něm.).