eFotbal

Frýdek na návrat do české ligy zatím nemyslel. Těší se na řeckou výzvu i divoké fanoušky

Frýdek na návrat do české ligy zatím nemyslel. Těší se na řeckou výzvu i divoké fanoušky
Frýdek na návrat do české ligy zatím nemyslel. Těší se na řeckou výzvu i divoké fanouškyFlashscore
Měsíc a půl tvrdě makal a věřil, že klapne nové angažmá. Teď má Martin Frýdek konečně jistotu, když si na dva roky upsal řeckému Arisu Soluň, kam se stěhuje ze Švýcarska. "Těším se na novou výzvu, poznám novou kulturu, novou soutěž. A taky se těším na teplo, s rodinou máme rádi sluníčko," říká bývalý hráč Sparty v rozhovoru, který médiím poskytla agentura Sport Invest, jež Frýdka zastupuje. Návrat do české nejvyšší soutěže prý zatím není na programu dne.
Reklama
Reklama

Dlouhé týdny se spekulovalo o tom, zda Frýdek bude pokračovat ve Švýcarsku. Zájem byl, ale k dohodě s tamními kluby nedošlo, a tak se syn vicemistra Evropy z roku 1996 stěhoval s rodinou do Řecka. "Poslední dny byly celkem náročný, ale bude to fajn. Jsem moc zvědavý na spoluhráče a těším se na novou výzvu," prohlásil Frýdek, který ve švýcarském Luzernu odehrál poslední čtyři roky.

Na Švýcarsko nedá dopustit, tvrdí, že tam bude mít i dál hodně přátel. "Přirostlo mi to tam k srdci. Mně i rodině, určitě tam budeme jezdit na dovolenou," konstatoval. Ostatně mohl tam hrát i dál, jenže k dohodě se zájemci o jeho služby nedošlo. A co návrat do Česka? "Ten ještě v hlavě nemám, uvidíme, co v budoucnu. Chtěl jsem ještě zkusit jiné zahraniční angažmá. Poznám novou kulturu, novou zemi. Doufám, že nám to bude sedět po stránce životního stylu i fotbalově. Bavil jsem se s kluky, nemohli si to vynachválit," naznačil, že výraznou roli při hledání angažmá hrála nápověda od krajanů a nyní již spoluhráčů Vladimíra Daridy a Jakuba Brabce. "Bylo to rozhodující. Oba kluci mají i děti. Hodně jsem na to dbal, aby bylo v pohodě zázemí, školy. Dal jsem na kluky," přiznal.

Řecka liga startuje už o víkendu, ale Frýdek neví, zda dostane hned šanci od trenéra. Těší se i na vyhlášené řecké fanoušky. "Jsem i zvědavý, jaká soutěž bude. Doufám, že do ligy vstoupíme dobrou předvedenou hru a vítězně," řekl fotbalista. "Připravený jsem, ale uvidíme, zda budu hrát, to je na trenérovi. Teď jsem měsíc a půl trénoval bez týmu," shrnul fakta.

Kromě fotbalu ho v nové zemi čekají i povinnosti mimo zelený trávník. "Bude to náročný, hledá se bydlení, musím oběhat banky. Kluci i klub mi všichni pomůžou. Těším se na tu výzvu," dodal Frýdek, jehož bratr Christian by také brzy mohl měnit dres. V současnosti je hráčem Slovanu Liberec, ale velký zájem o jeho služby má konkurent z Jablonce. Otcem obou hráče je vicemistr Evropy 1996 Martin Frýdek, jenž momentálně trénuje Pšovku Mělník.

Frýdek ve Švýcarsku dohrál. Nově bude s Daridou a Brabcem nastupovat za Aris Soluň