eFotbal

Frydrych o atmosféře v Ostravě: Ta energie z tribun je hrozně cítit. Škoda, že nemáme ryze fotbalový stadion

Frydrych o atmosféře v Ostravě: Ta energie z tribun je hrozně cítit. Škoda, že nemáme ryze fotbalový stadion
Frydrych o atmosféře v Ostravě: Ta energie z tribun je hrozně cítit. Škoda, že nemáme ryze fotbalový stadionFlashscore
Ve svých čtyřiatřiceti letech patří střední obránce Michal Frydrych k nejzkušenějším tvářím současného kádru Baníku. Do Ostravy se někdejší hráč pražské Slavie vracel také po dvouleté anabázi v polské Wisle Krakov a v barvách slezského klubu neměl problém do kádru okamžitě zapadnout. V sobotu čeká jeho tým v rámci české nejvyšší soutěže náročná domácí bitva proti Slavii a on očekává skvělou diváckou kulisu, kterou se může Baník dlouhodobě chlubit.
Reklama
Reklama

Se sešívanými jej pojí bohatá minulost, ale poslední roky je věrný Baníku. Ostravský klub se herně i výsledkově zvedá a také v této sezoně má ambice umístit se na příčkách zaručujících boj o pohárovou Evropu. Mohl v ní být již letos, ale náročný los mu do cesty přihrál Kodaň, které dělal důstojného protivníka.

Očekává se plný dům, neboť již v úterý bylo prodáno více jak dva tisíce vstupenek. Baník přivítá Slavii a očekává se tuhá bitva o důležité ligové body. „Zkraje týdne jsme ještě tolik nevnímali, jak se to plní. Je nám ale jasné, že pokud budeme otálet, neseženeme lístky už ani my hráči pro přátelé nebo rodinné příslušníky,“ usmíval se Frydrych v rozhovoru pro klubové stránky Baníku.

KRÁL SE VRACÍ DOMŮ, BÝVALÝ BEK HRADCE ČI JABLONCE PODEPSAL DLOUHOLETOU SMLOUVU V OLOMOUCI

Stejně jako zbytek týmu si on přeje, aby proti Slavii bylo vyprodáno. „Ta energie, když je stadion plný, je hrozně cítit. Zvláště v takových případech je vždycky škoda, že nemáme ryze fotbalový stadion, že je tam dráha a před hlavní tribunou ještě navíc ten skokanský sektor, takže je to daleko. Je to skvělý pocit, když jdete kopat třeba roh, je vyprodáno, a vy máte své fanoušky skoro za zády a cítíte tu jejich energii. Tohle bohužel ve Vítkovicích zažít nelze, ale naši fanoušci jsou naštěstí takoví, že tu atmosféru dokážou vytvořit i na tom atletickém stadionu, i když by si i oni, a měl bych asi říct, že hlavně oni, zasloužili vidět ten fotbal lépe, mít k němu blíž, jako k němu mají blíž diváci na jiných českých stadionech,“ poukázal český obránce na nedostatky domácího stadionu ostravského celku.

Pět let hájil v české nejvyšší soutěži barvy Slavie, které nyní bude čelit. Jak sám připustil, každé takové shledání na hrací ploše má pro něj speciální náboj. Sešívaný dres v rámci české nejvyšší soutěže oblékl ve více jak stovce případů a připsal si 9 gólů a 3 asistence.

„Ve Slavii jsem za tu dobu zažil to, co člověk nezapomene. Během toho angažmá se mi narodily obě dcerky. Do Prahy se mnou odcházela jen přítelkyně Iveta. A z Prahy se se mnou vracela Iveta už jako moje žena a s ní ještě i dvě děti. To ve vás nějak zůstane, navíc mám ve Slavii pořád nějaké kamarády. Je to samozřejmě jiné než v době, kdy jsem hrál ve Slavii a měli jsme nastoupit proti Baníku, protože můj vztah k Baníku byl vždycky ten nejužší, nejvřelejší. Jako ke klubu, ve kterém jsem začínal a měl jsem ho vždycky ve svém srdci. Ale těch pět let ve Slavii ve mně určitě něco zanechalo, takže se na ten zápas o to více těším,“ dodal Frydrych.

Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia