eFotbal

Gabriel Jesus změnil náš svět, pokud chcete vítězit, na takových hráčích jste závislí, tvrdí manažer Arsenalu

Gabriel Jesus změnil náš svět, pokud chcete vítězit, na takových hráčích jste závislí, tvrdí manažer Arsenalu
Gabriel Jesus změnil náš svět, pokud chcete vítězit, na takových hráčích jste závislí, tvrdí manažer ArsenaluFlashscore
Arsenalu se ve třetím kole Ligy mistrů povedlo odčinit nedávné zaváhání z půdy Racingu Lens (1:2) a po čerstvém vyloupení Sevilly se momentálně svěřenci španělského manažera Mikela Artety vyhřívají na čele skupiny B se šesti body a sedmi nastřílenými brankami.
Reklama
Reklama

Základy k úspěchu v Andalusii položil na přelomu prvního a druhého dějství obávaný brazilský forvard Gabriel Jesus, jenž nejprve asistoval u góly svého kol krajana Gabriela Martinelliho a o pár minut později udeřil po vybídnutí Declana Rice sám.

Bývalý útočník Palmeiras i Manchesteru City však úterní pohárové klání na stadionu Ramóna Sáncheze nedohrál a kvůli zranění zadního stehenního svalu byl předčasně střídán deset minut před koncem.

Jednačtyřicetiletý trenér známé značky ze severního Londýna v pozápasových ohlasech neskrýval zklamání. Rychlonohý brazilský reprezentant má totiž po třech duelech LM na kontě tří branky a je velmi důležitou součástí jeho ambiciózní družiny.

Někteří jsou kritizovaní více než jiní, speciálně Maguire a Onana, bylo to přehnané, hájí své hráče Ten Hag

"Něco ho zabolelo a musel střídat. Trochu se obávám, aby ho to na nějaký čas nevyřadilo. Přišel k nám z nějakého důvodu. Změnil náš svět. Jednoznačně přinesl energii a důvěru v náš tým. Pokud chcete vítězit, jste závislí právě na takových hráčích. Potřebujeme ho," smutnil agenturou AFP citovaný Arteta.

Ofenzivně laděný konkurent Saky, Nketiaha či Trossarda může londýnskému souboru chybět v nadcházejících střetech se Sheffieldem United, West Hamem nebo Newcastlem.

"Kanonýři", kteří momentálně ztrácí na vedoucí příčku Premier League pouhé dva body, udělali velký krok k postupu do jarní fáze Champions League. Ve čtvrtém duelu skupinové fáze si zahrají se Sevillou na Emirates Stadium a to 8. listopadu. Arteta by jistě kvitoval, kdyby u toho mohl být také zmíněný brazilský spasitel...

Ronaldo stále nepolevuje, v asijské Lize mistrů pomohl ke stoprocentní bilanci Al Nassru dvěma góly i asistencí