eFotbal

Gebre Selassie: Pokud mě Slovan bude chtít, plácneme si. Nedovedu si představit, že bych v Česku někam dojížděl

Gebre Selassie: Pokud mě Slovan bude chtít, plácneme si. Nedovedu si představit, že bych v Česku někam dojížděl
Gebre Selassie: Pokud mě Slovan bude chtít, plácneme si. Nedovedu si představit, že bych v Česku někam dojíždělFlashscore
Čtyřiatřicetiletý exreprezentant Theodor Gebre Selassie má před sebou poslední tři týdny své devítileté mise ve Weruder Brémy, v němž drží rekord mezi cizinci v počtu startů, když se mu podařilo překonat Claudia Pizarra.
Reklama
Reklama

"To mi nejspíš dojde až časem, až se v létě nebudu vracet do Brém jako dřív na zahájení letní přípravy. Je to pro mě obrovská čest, že se mi podařilo tolik bundesligových zápasů za Werder odkopat. Když jsem sem po Euru 2012 přestupoval, nenapadlo mě, že zde strávím devět sezon. Lidé mi dávají najevo, že si mě váží, že jsem tolik let za jejich klub hrál. Patřím do jejich fotbalové rodiny," pochlubil se na serveru gol.cz Gebre Selassie.

Zanedlouho se podle dříve vyřčených plánů vrátí do České republiky a balení pomalu začíná. "Nic se na tom nezměnilo. Chceme se vrátit domů z rodinných důvodů, protože starší syn půjde v září do školy. I já na sobě po fotbalové stránce vnímám, že je čas angažmá v bundeslize ukončit. Manželka už něco málo sbalila, to hlavní teprve přijde až po sezoně. Já mám nyní před sebou poslední tři týdny, které budou hodně náročné. Nechci se rozhodně loučit sestupem," upozornil v interview pro web gol.cz spoluhráč Jiřího Pavlenky.

Nic na tom nemění ani přání hlavního trenéra Floriana Kohfeldta i sportovního ředitele Franka Baumanna, kteří by uvítali, kdyby si to ještě rozmyslel a v nejvyšší německé soutěži strávil rovnou dekádu. "Jejich slova mě samozřejmě potěšila, ale zároveň nezviklala," doplnil na stránkách Gólu bývalý bek Liberce i Slavie.

Pokud jde o fotbalovou budoucnost, největším favoritem na jeho získání je Slovan Liberec, v jehož barvách strávil před odchodem do zahraničí čtyři roky. Záležet bude na majiteli Ludvíku Karlovi, protože se nepředpokládá, že by kouč Pavel Hoftych nebral takovou kvalitu. "Pokud mě Slovan bude chtít, tak bych rád zase navázal na ty čtyři sezony před odchodem do Brém, které byly korunované v roce 2012 mistrovským titulem. Po sezoně bude dostatek času, abychom se na tohle téma společně pobavili. Nedovedu si představit, že bych v Česku někam dojížděl hrát ligu," přiznala pro Gól opora aktuálně čtrnáctého celku bundesligového peletonu.

Podle Hodgsona je třeba se podívat tam, kam nikdo moc nekouká. Mohli by tam být další Coufalové a Součkové

Zdroj: gol.cz