eFotbal

Gerrard zakázal v Aston Ville kečup. Co nařizovali další kouči na ostrovech? 4 důkazy že v kabině demokracie nefunguje

Gerrard zakázal v Aston Ville kečup. Co nařizovali další kouči na ostrovech? 4 důkazy že v kabině demokracie nefunguje
Gerrard zakázal v Aston Ville kečup. Co nařizovali další kouči na ostrovech? 4 důkazy že v kabině demokracie nefungujeFlashscore
Ještě neodkoučoval Villans ani v jednom zápase,  už ale zasáhl Martinezovi, Mingsovi, Buendiovi nebo Watkinsovi do jídelníčku. Jako jeden z prvních kroků ve Villa Parku totiž nový kouč Steven Gerrard po přestupu z Rangers zakázal oblíbené hráčské dochucovadlo kečup. Jakkoliv to zní divně, mezi nejkurióznější nařízení trenérů na ostrovech se zřejmě nedostal.
Reklama
Reklama
Alex Ferguson (Manchester United)

Pověstné byly jeho “fény,” kdy hráčům velmi zblízka a velmi hlasitě vysvětloval, co se mu na jejich výkonu nelíbí. Ještě předtím než se dostali k této formě “sebereflexe” ale byli Rudí ďáblové do představ sira Alexe formování rozsáhlým souborem, třeba i osobních nařízení. Nanimu kupříkladu zakázal provádět jeho charakteristické gólové oslavy saltem vzad, mladí hráči ManU zase nesměli nosit při klubových akcích cokoli jiného než černou barvu.

David Moyes (Manchester United)

Právě z doby Alexe Fergusona v kabině Red Devils přetrvala jiná neřest. Brambůrky. A s tím muž, který měl sira Alexe nahradit nesouhlasil. "Milovali jsme brambůrky, ale Moyes přišel a po prvním týdnu řekl, že už s tím je konec," prozradil později ve své autobiografii Rio Ferdinand, s tím, že se jednalo o light - tedy odtučněnou verzi této křupavé pochoutky. Když se jej později na to novináři ptali, už jako manažer San Sebastianu Moyes zákaz potvrdil: "Ano, zakázal jsem je. Bylo to proto, že několik hráčů mělo nadváhu a já si nemyslím, že by chipsy byly dobré pro jejich stravu." Ironií je, že v době, kdy vedl Real Sociedad, byl Skot viděn, jak chroupe křupavou svačinku poté, co byl během zápasu vyloučen.

Giovanni Trapattoni (Irsko)

Jeden zpoza Irského moře. Trapattoni úplně neproslul nejlepšími vztahy s hráči a jednou z příčin bylo, že se rád hráčům “rýpal”  jídelníčku. Takže když měl pod palcem irský národní tým, znelíbilo se mu houby. Což, v podobě smažených nebo podušených žampionů, je nedílná součást ostrovní snídaně. Později, když byl na tiskové konferenci požádán o upřesnění svého zákazu, ukázal tehdy na bčřicho vedle sedícího Robbieho Keana a řekl:  "Když jedí houby, myslím, že druhý den v nich bublají."

Paolo di Canio (Sunderland)

A borec na konec. Ač jeho hráčská kariéra se uměřeným chováním zrovna nevyznačovala, jako trenér si Paolo di Canio představoval mnohem poslušnější svěřence. Takže při svém krátkém pobytu na trenérské lavičce Sunderlandu byl list jeho zákazů delší než Chamurappiho zákoník. Jeho nápad změnit věci mimo hřiště byl však výstřední snahou mít vše pod kontrolou. Byly zakázány takové věci jako mobilní telefony, káva, majonéza i perlivé nápoje. A aby toho nebylo málo, zakázal hráčům třeba  také žertovat, pomlouvat a především zpívat ve sprše. Diktátor na lavičce Black Cats vydržel 13 soutěžních zápasů.

zdroj: Sportskeeda