eFotbal

Girona se připravuje na možný odchod Dovbyka. Po Krejčím tak tentokrát přivede ofenzivní posilu

Girona se připravuje na možný odchod Dovbyka. Po Krejčím tak tentokrát přivede ofenzivní posilu
Girona se připravuje na možný odchod Dovbyka. Po Krejčím tak tentokrát přivede ofenzivní posiluFlashscore
Letošní španělské překvapení z Girony se obává odchodu nejlepšího střelce La Ligy Arťoma Dovbyka. Proto nezahálí a po podpisu Ladislava Krejčího přivede druhou, tentokrát ofenzivní posilu. Z Bragy má k účastníkovi příští edice Ligy mistrů namířeno Abel Ruiz.
Reklama
Reklama

V minulém týdnu dořešila Girona přestup českého reprezentanta Ladislava Krejčího, v tom následujícím by měla dotáhnout přesun španělského útočníka Abela Ruize, který se v Katalánsku pohyboval do svých dvaceti let.

Třetí tým z posledního ročníku La Ligy se obává, že po evropském šampionátu přijde o svého hlavního kanonýra Arťoma Dovbyka. Autor čtyřiadvaceti ligových branek přitáhl zájem evropských velkoklubů a jeho budoucnost na Estadi Montilivi je značně nejistá.

Rozhodnout by se mělo bezprostředně po mistrovství Evropy, vedení Girony ale nechce riskovat a tak už v příštím týdnu přivede Ruize. Čtyřiadvacetiletý rodák z vesničky Almussafes už více než čtyři roky působí v portugalské Braze, a ačkoliv nemá tak pozoruhodné statistiky jako Dovbyk, do týmu by měl pohodlně zapadnout.

V uplynulé sezoně nastřílel šest ligových branek, další dvě přidal v pohárech. Vidět byl i loni na evropském šampionátu do jednadvaceti let, kde v šesti duelech zaznamenal tři trefy.

Podle Fabrizia Romana je dohoda mezi oběma kluby uzavřena a schází skutečně jen drobnosti. Například úspěšně zvládnutá zdravotní prohlídka, které by se Ruiz měl podrobit na začátku příštího týdne. Bývalý mládežnický hráč Barcelony se tak opět vrátí do Katalánska a s Gironou si zahraje Ligu mistrů.

Krejčí už nebude LK37! V Gironě tak vysoké číslo mít nemůžu, překvapil. Do Španělska si jde splnit sen