eFotbal

Giroud, Leão, Hernández… Na které tahouny Rossoneri si musí dát Slavia největší pozor? 


Giroud, Leão, Hernández… Na které tahouny Rossoneri si musí dát Slavia největší pozor? 

Giroud, Leão, Hernández… Na které tahouny Rossoneri si musí dát Slavia největší pozor? 
Flashscore
I když současný AC Milán nemá takový zvuk jako v letech, kdy jeho dres oblékaly ikony Paolo Maldini, Gennaro Gattuso či Andrej Ševčenko, pořád se může opřít o zatraceně silný kádr. Ve čtvrtek se o tom v osmifinále Evropské ligy přesvědčí i Slavia. Zatímco hodnotu jejího kádru odhaduje server transfermarkt.com na zhruba 57 milionů eur (asi 1,5 miliardy korun), ta Rossoneri je skoro desetkrát vyšší. Na které hvězdy si tedy sešívaní musí dát největší pozor?
Reklama
Reklama
Rafael Leão (24 let, levý záložník)

V říjnu 2020 skóroval v Evropské lize proti Spartě, jedním gólem se podílel na domácí výhře Rossoneri v poměru 3:0. V následujících letech se z nadějného mladíka stala fotbalová star. Čtyřiadvacetiletý Rafael Leão patří k nejlepším hráčům celé Serie A, s Theo Hernándezem za zády umí na levé straně hřiště nadělat dokonalou paseku. Je skvělý na míči, gól dokáže připravit i vstřelit. V aktuální sezoně Serie A skóroval zatím čtyřikrát, k tomu přidal sedm asistencí, v evropských pohárech přidal branky tři. Když se dobře vyspí, na hřišti létá, tvrdá hra na tělo mu ale příliš nechutná. Dá se mu fotbal znechutit a slávisté to dobře vědí. Stejně jako fanoušci, kteří by ho chtěli vidět soustředit se jen na fotbal. Dravý Portugalec je totiž obstojným rapperem. Před zápasem se Slavií se na sítích pochlubil svým hitem FEDE a u příznivců AC Milán se to nesešlo s pochopením. Zvlášť teď, kdy se mužstvu příliš nedaří.

Olivier Giroud (37 let, útočník)

Kladivo do vápna. Precizní hlavičkář, který dlouhých šest sezon oblékal dres londýnského Arsenalu. Po přesunu do Chelsea se mu už tolik nedařilo, v černo-červených barvách ale znovu výrazně pookřál. Zatímco v kádru Blues bylo jeho ligovým maximem osm gólů v sezoně 2019/20, v AC Milán se zatím pokaždé přehoupl přes hranici deseti gólů. Nejplodnější ročník tam velezkušený Francouz prožívá právě letos, kdy ve 24 zápasech Serie A nasbíral 12 branek a 8 asistencí. Je tak třetím nejlepším střelcem a vůbec nejúspěšnějším nahrávačem soutěže, v Evropě to ale zatím příliš nerozbalil. V základní skupině Ligy mistrů se trefil pouze jednou.

Theo Hernández (26 let, levý obránce)

Levý bek moderního střehu. Jeden z nejžádanějších obránců v Evropě. Ve spolupráci s Rafaelem Leaem tvoří údernou zbraň směrem dopředu, navíc oplývá jistotou v defenzivě. To je vizitka francouzského rychlíka Thea Hernándeze, který do AC Milán přestoupil v léto roku 2019 za téměř 600 milionů korun. Při loňském tažení do semifinále Champions League nechyběl na hřišti v žádném utkání, klíčovou postavou je i letos. V Serii A nastřádal čtyři branky a tři asistence, což je na beka skvělá vizitka, v pohárech nahrál na gól třikrát. Zajímavé je, že byť od startu minulé sezony dostal v italské lize dohromady šestnáct žlutých karet, vyloučen nebyl za tu dobu ani jednou.

Christian Pulišič (25 let, pravý záložník)

Stejně jako Giroud zamířil do AC Milán z londýnské Chelsea, která ho v lednu 2019 vykoupila z Borussie Dortmund. Stálo jí to tehdy 64 milionů eur, což z Christiana Pulišiče udělalo nejdražšího amerického fotbalistu historie, o čtyři roky později už ale byla jeho cena sotva poloviční. Využil toho AC Milán a zatím nemá důvod litovat. Na pravém kraji zálohy se Pulišič dostal do formy, v aktuální sezoně si za AC připsal už osm gólů. V Lize mistrů nastartoval svůj tým k obratu na hřišti Newcastlu.

Mike Maignan (28 let, brankář)

Sice není slavný jako Gianluigi Donnarumma či Dida, kteří za AC Milán chytali před ním, svou práci ale dělá víc než dobře. Jedničkou Rossoneri je Francouz Mike Maignan už tři roky, předloni vychytal titul v Serii A. Udržel hned sedmnáctkrát čisté konto, což tenkrát nedokázal žádný jiný brankář v soutěži. Letos jich má zatím osm, v počtu úspěšných zákroků mu patří deváté místo. Hlavně ale zbytečně nechybuje, navíc se může opřít o parťáky před sebou. Až na debakl 1:5 na Interu neinkasoval AC Milán v této ligové sezoně víc než dva góly za zápas, to v pohárech je to přece jenom horší. Tři góly schytal doma od Dortmundu, venku od PSG a naposledy i od Rennes, byť to skórovalo dvakrát z penalty.