eFotbal

González chce mít na Kypru zase radost z fotbalu: Ve Zlíně jsem nehrál na své pozici, tvrdí

González chce mít na Kypru zase radost z fotbalu: Ve Zlíně jsem nehrál na své pozici, tvrdí
González chce mít na Kypru zase radost z fotbalu: Ve Zlíně jsem nehrál na své pozici, tvrdíFlashscore
Ve Zlíně se španělskému záložníkovi Pablu Gonzálezovi nastartovat kariéru po těžkém zranění nepovedlo. Během třinácti zápasů si zapsal jedinou asistenci, klub navíc sestoupil do druhé ligy, a tak jednatřicetiletý středopolař jako volný hráč zamířil na Kypr do klubu Ethnikos Achnas. „Chci ukázat, kdo jsem, protože ve Zlíně to nevyšlo," řekl Livesportu záložník, který si prošel akademií Atlétika Madrid a nakoukl do prvního týmu Villarrealu.
Reklama
Reklama

"Ve Zlíně nechtěli hrát můj styl fotbalu. Jen dlouhý míč a boj. Také nejsem hráč na pozici šest, jsem ofenzivnější. Naštěstí se mi podařilo dobře zotavit ze zranění," ohlíží se za štací ve Zlíně. Víc se o nepovedeném jaru odmítl bavit. "Přeji jim to nejlepší, protože v klubu jsou dobří lidé," podotkl smířlivě někdejší hráč Olomouce či Dukly Praha.

Záložník dobře ví, že jej zabrzdilo vážné zranění kolena, 1. ledna 2023 si na štaci v Hapoelu Tel Aviv přetrhl křížový vaz. "Proto jsem hrál ve Zlíně. Po osmi měsících jsem se vrátil, ale byl to velmi dlouhý proces," ohlíží se za nejtěžším obdobím kariéry. "Zranění kolena bylo těžké a strávil jsem velmi špatné měsíce v Izraeli, ale s pomocí rodiny a mé vůle jsem se mohl posunout vpřed a dnes si naštěstí mohu znovu užívat fotbal a vrátit se na svou úroveň."

Zlín se pochlubil novinkou, finalizuje příchod ofenzivního univerzála Brandnera

Složitý čas bez fotbalu, který vášnivě miluje, mu ovšem ukázal také nový rozměr života. "Po mentální stránce to bylo velmi těžké, ale všechny ty chvíle vám pomohou naučit se vážit si mnoha dalších věcí v životě. Když jste zdravý, myslíte jen na to, jestli hrajete v neděli od začátku, nebo ne, ale život není jen to."

V týmu Ethnikosu Achnas, kam přišel z Liberce také český záložník Daniel Tetour, chce mít zase radost ze hry. "Fotbal na Kypru si chci užívat, opravdu rád vyhrávám, ale především se rád denně bavím. Chci trénovat s týmem a užívat si s rodinou. Cítím se zdravý, silný a jsem spokojený s přípravou. Myslím, že to bude velmi zábavný rok," přeje si pyšný otec šestiměsíční Olivie.

Radost Gonzálezovi rovněž udělal španělský triumf na mistrovství Evropy. "Finále nebylo moc pěkné na koukání, hlavně první poločas, ale Španělsko bylo mnohem lepší než Anglie a zasloužili jsme si vyhrát," má jasno. "Evropský titul znamená spoustu radosti pro celé Španělsko, především dává velký kredit španělskému fotbalu a všem španělským hráčům, staví nás to do dobré pozice vůči zbytku světa."

Ševci nemohou mít nic jiného než postupové ambice. K návratu do první ligy pomůže i navrátilec Poznar