eFotbal

Greenwood z Manchesteru United do Atalanty? 4 další hráči, kteří v Bergamu úspěšně zrestartovali kariéru

Greenwood z Manchesteru United do Atalanty? 4 další hráči, kteří v Bergamu úspěšně zrestartovali kariéru
Greenwood z Manchesteru United do Atalanty? 4 další hráči, kteří v Bergamu úspěšně zrestartovali kariéruFlashscore
Mason Greenwood se od nové sezony vrací k fotbalu, v Manchesteru United už to ale nebude. Hráč, jenž byl obviněn z pokusu o znásilnění a vyřazen z kádru Red Devils, podle informací talkSPORT nejspíš posílí Atalantu Bergamo. Kteří další fotbalisté restartovali svou kariéru v tomto italském celku?
Reklama
Reklama
Mario Pašalič

Chorvatský záložník jako mladík přestoupil z Hajduku Split do londýnské Chelsea, za tu ale neodehrál jediný soutěžní zápas a neustále putoval po hostováních. Hostoval v Elche, v Monaku, v AC Milán a ve Spartaku Moskva. Svůj potenciál dokázal naplnit až po přesunu do Bergama.Tam se Pašalič stal pevnou součástí základní sestavy a nyní jej čeká šestá sezona v dresu tohoto celku. Pašalič hraje za chorvatskou reprezentaci a v Serii A patří k velmi solidním středopolařům. V sezoně 2021/2022 nastřílel čtrnáct gólů.

Foto: Atalanta BC

Duván Zapata

Kolumbijský útočník dříve platil spíše za žolíka než za oporu svého týmu. V Itálii začínal po svém příchodu z argentinského Estudiantes v Neapoli, v té se ale nestal klíčovým hráčem. Hostoval z ní v Udinese Calcio a Sampdorii Janov.Našel se až po přestupu ze Sampdorie do Atalanty. V ambiciózním celku se konečně stal obávaným gólovým zabijákem, v sezoně 2018/2019 vstřelil dokonce osmadvacet branek. Navzdory velkému zájmu Interu Milán Zapata zůstal věrný bergamskému mančaftu.

Foto: Atalanta BC

Luis Muriel

Hodně vděčný Atalantě může být také další kolumbijský reprezentační forvard Muriel. Ten v Serii A začínal v dresu Udinese, pak trochu překvapivě přestoupil do Sampdorie Janov. Z ní se dostal do španělské Sevilly a pak ještě do Fiorentiny.Muriel byl v mládí coby hráč Udine považován za obrovský talent, praly se o něj kluby jako Juventus Turín nebo Manchester United. Pak se ale jeho kariéra trochu zasekla. Opravdový progres u něj nastal až v Atalantě, tam dokázal, jaký je to střelec. Jeho maximem bylo šestadvacet soutěžních gólů v ročníku 2020/2021.

Foto: Atalanta BC

Davide Zappacosta

Zkušený italský krajní bek přišel do Atalanty před dvěma lety z Chelsea, ve které se neprosadil vůbec podle představ. Za londýnský velkoklub odehrál první dva ročníky, pak následující dva strávil na hostování v AS Řím a FC Janov.Jeho kariéra vypadala jako upadající, pak po něm ale sáhli v Bergamu, kde už na začátku své kariéry působil, a Zappacosta je nyní opět hráčem, který je v centru dění. V uplynulé sezoně za Atalantu odehrál jednadvacet utkání a vstřelil čtyři branky.

Foto: Atalanta BC