eFotbal

Gruzínci si premiéru na ME U21 osladili postupem. Postaví se Čechům?

Gruzínci si premiéru na ME U21 osladili postupem. Postaví se Čechům?
Gruzínci si premiéru na ME U21 osladili postupem. Postaví se Čechům?Flashscore
Gruzínští mladíci při své premiéře na evropském šampionátu hráčů do 21 let postoupili do čtvrtfinále. Na domácím turnaji v Tbilisi dnes na závěr základní části remizovali 1:1 s Nizozemci a ovládli skupinu A před Portugalskem.
Reklama
Reklama

Ve čtvrtfinále budou Gruzínci soupeřem českého týmu, pokud svěřenci Jana Suchopárka ve středu získají alespoň bod v utkání s Izraelem. První známou dvojicí v play off je Anglie - Portugalsko.

Před rekordní návštěvou 43 tisíc diváků v Tbilisi poslal domácí výběr do vedení ve 42. minutě Davitašvili, který parádně prošel celou nizozemskou obranou a otevřel skóre. Soupeř sice ještě v nastavení prvního poločasu vyrovnal, ale výsledkem byla jen třetí nizozemská remíza na šampionátu.

V předchozích zápasech Gruzínci porazili Portugalsko 2:0 a remizovali 2:2 s Belgií. Obhájci stříbrných medailí Portugalci si zajistili postup výhrou 2:1 nad Belgií. Nizozemci skončili ve skupině třetí a nenavážou na semifinálovou účast v roce 2021.

Skupinu B vyhráli Španělé o skóre před Ukrajinou, s kterou na závěr remizovali 2:2 díky Ruizovu gólu z poslední minuty. Ve čtvrtfinále se vyhnou vítězi skupiny D Francii.

Mistrovství Evropy do 21 let:

Skupina A (Tbilisi):

Nizozemsko - Gruzie 1:1 (1:1)

Branky: 45.+6 Taylor - 42. Davitašvili.

Portugalsko - Belgie 2:1 (0:0)

Branky: 56. Neves, 89. Dantas z pen. - 65. Vertessen.

Skupina B:

Chorvatsko - Rumunsko 0:0

Španělsko - Ukrajina 2:2 (0:1)

Branky: 49. vlastní Želizko, 90. Ruiz - 43. Vjunnyk, 81. Sudakov z pen.