eFotbal

Guľova Wisla nestačila na Neapol, Barca padla se Salzburgem, Chelsea udržel nad vodou Ziyech

Guľova Wisla nestačila na Neapol, Barca padla se Salzburgem, Chelsea udržel nad vodou Ziyech
Guľova Wisla nestačila na Neapol, Barca padla se Salzburgem, Chelsea udržel nad vodou ZiyechFlashscore
Wisla Kraków oslavila 115. výročí od založení klubu přátelským střetem s Neapolí a s kapitánskou páskou ji vedl exslávistický zadák Michal Frydrych, s tím, že v základu figuroval i bývalý sparťanský bek Matěj Hanousek a později se dostal do hry také žolík Jan Kliment.
Reklama
Reklama

Tým Adriána Guľy, který začal Ekstraklasu výhrou a remízou, díky čemuž vládne tabulce, ale na italské hosty těsně nestačil a podlehl jim 1:2. Celek SSC otáčel výsledek až ve druhém poločase, o což se postarali Politano a Machach, jenž byl v posledních letech na hodně klubových adresách, ovšem nový soutěžní ročník Serie A by už mohl zahájit na jihu Apeninského poloostrova.

AS Řím už odehrál letos v létě sedm přípravných duelů a zatím je stále bez prohry. Zatím naposledy se mu podařilo vyzrát na portugalské Belenenses, o čemž rozhodli Džeko, Zaniolo a Borja Mayoral, jemuž asistoval Mkhitaryan. Generálku na soutěžní boje sehrají svěřenci Josého Mourinha v sobotu proti Betisu Sevilla.

To Barca už má jednu letní prohru za sebou, k čemuž došlo poté, co porazila Gironu i Stuttgart. Uprostřed pracovního týdne však na katalánského obra vyzrál Red Bull Salzburg, který ho udolal poměrem 2:1 a po Atlétiku Madrid si připsal velmi cenný skalp. Rakouský šampion je vůbec rozjetý - v poslední době dokázal přehrát Dunajskou Stredu, Olympiakos, Herthu, Sturm Graz i Ried. Jediným barcelonsým střelcem byl osm minut před koncem dánský reprezentant Braitwaite.

V londýnském derby mezi Chelsea a Tottenhamem Hotspur padly čtyři branky, ovšem nevyhrál nikdo. Zatímco za Blues skóroval výhrandě Ziyech, v barvách Spurs se zapsali do střelecké listiny Moura s Bergwijnem.

Kliment šel do hry jako střídající, Hanousek a Frydrych začali v základu.

Středeční přípravné zápasy:

Chelsea - Tottenham Hotspur 2:2 (16. a 49. Ziyech - 56. Moura, 70. Bergwijn)Salzburg - FC Barcelona 2:1 (43. Sucic, 90. Aaronson - 82. Braithwaite)Leicester City - Villarreal 3:2 (4é. Soyuncu, 42. Barnes, 51. Perez - 76. Nino, 83. Millan)Wisla Kraków - SSC Neapol 1:2 (6. Forbes - 67. Politano, 85. Machach)Belenenses - AS Řím 1:3 (15. Ndour - 20. Džeko, 56. Zaniolo, 85. Mayoral)

Manchester City neměl trable ani s Blackpoolem, rozhodli stabilní Mahrez a dvougólový Gündoğan