eFotbal

Haaland čtyřmi góly zařídil City výhru nad Wolves, Arsenal udržel první místo

Haaland čtyřmi góly zařídil City výhru nad Wolves, Arsenal udržel první místo
Haaland čtyřmi góly zařídil City výhru nad Wolves, Arsenal udržel první místoFlashscore
Fotbalisté Manchesteru City v 36. kole anglické ligy porazili doma díky čtyřem gólům Erlinga Haalanda 5:1 Wolverhampton. Úřadující šampioni ztrácejí bod na vedoucí Arsenal, který si na svém hřišti poradil 3:0 s Bournemouthem. "Citizens" mají obhajobu titulu stále ve svých rukou, oproti londýnskému celku sehráli o zápas méně.
Reklama
Reklama

Haaland zkompletoval hattrick v prvním poločase, což se mu povedlo v Premier League už podruhé. To před ním dokázali pouze bývalí angličtí reprezentanti Michael Owen a Andy Cole. Nejprve ve 12. minutě skóroval z penalty, v 35. minutě zvýšil umístěnou hlavičkou a v nastavení proměnil i druhý pokutový kop.

V 53. minutě dal Wolverhamptonu naději Hwang Hi-čchan, hned z dalšího útoku ale vrátil favoritovi pohodlné vedení křižnou střelou znovu norský kanonýr. Haaland má na kontě 25 branek a je blízko obhajobě koruny krále střelců, výkon 36 ligových tref z minulé sezony ale pravděpodobně nezopakuje. V závěru ještě pojistil výhru Manchesteru střídající Álvarez.

Arsenal se ujal vedení na konci prvního poločasu proměněnou penaltou Saky. Anglický reprezentant dal 20. soutěžní gól v sezoně, což se v dresu "Kanonýrů" naposledy povedlo Pierru-Emericku Aubameyangovi v ročníku 2019/20. V 70. minutě zvýšil střelou na zadní tyč Trossard a skóre uzavřel v nastavení Rice.

Londýnský velkoklub zvítězil v lize počtvrté v řadě. Desátý Bournemouth nebodoval po dvou předchozích výhrách a ztratil reálnou šanci na pohárové příčky.

Na pokraji návratu do druhé ligy po jediné sezoně mezi elitou je Burnley, které podlehlo doma 1:4 šestému Newcastlu. "Straky" rozhodly už v první půli, postupně se trefili Wilson, Longstaff a Guimaraes. V 53. minutě neproměnil kanonýr Isak penaltu, záhy si ale přece jen připsal 20. ligový gól v sezoně.

V závěru jen zkorigoval skóre O'Shea. Burnley je dvě kola před koncem předposlední s pětibodovou ztrátou na sedmnáctý Nottingham, který uspěl 3:1 na hřišti posledního Sheffieldu. Již jistě sestupující celek inkasoval 100 gólů v ligovém ročníku, což se při formátu s 38 zápasy v sezoně stalo v anglické lize naposledy Leicesteru před 115 lety.

Premier League - 36. kolo:

Arsenal - Bournemouth 3:0 (45. Saka z pen., 70. Trossard, 90.+7 Rice)

Brentford - Fulham 0:0

Burnley - Newcastle 1:4 (86. O'Shea - 19. Wilson, 35. Longstaff, 40. Guimaraes, 55. Isak)

Sheffield United - Nottingham 1:3 (17. Brereton Díaz z pen. - 27. a 65. Hudson-Odoi, 51. Yates)

Manchester City - Wolverhampton 5:1 (12. z pen., 35., 45.+3 z pen. a 54. Haaland, 85. Álvarez - 53. Hwang Hi-čchan)