eFotbal

Hapal: V zápasech Hradce obecně moc gólů nepadá, trenér Kotal ho učí dobře a poctivě bránit

Hapal: V zápasech Hradce obecně moc gólů nepadá, trenér Kotal ho učí dobře a poctivě bránit
Hapal: V zápasech Hradce obecně moc gólů nepadá, trenér Kotal ho učí dobře a poctivě bránitFlashscore
Sobotní program uzavře v podvečer souboj Hradce Králové s Ostravou. Baník vyšel na prázdno ve třech z posledních čtyř kol, proto by si rád spravil chuť na východočeské půdě Votroků. Domácím se ale herně daří. Poslední čtyři kola neprohráli, z toho třikrát po sobě remizovali a v týdnu trápili také Slavii v Mol Cupu.
Reklama
Reklama

Hradec Králové se aktuálně v tabulce nalézá na dvanáctém místě a proti Ostravě nemá příliš lichotivou bilanci. Baník se mu podařilo v posledních šesti ligových zápasech porazit pouze jednou, ale doma ve čtyřech posledních případech proti tomuto soupeři neprohrál. Votroci mají ale v nohách nároční středeční zápas osmifinále MOL Cupu, ve kterém se Slavií vypadli až po prodloužení 0:2.

„Baník se vydal trochu jinou cestou než dřív. Jeho hru už netvoří jen nákopy na Almásiho a Klímu. Jeho hráči jsou dynamičtí a silní na míči, od kterého je těžko oddělíte. Myslím, že sobotní utkání bude jiné než to, které jsme sehráli v Ostravě. Věřím, že svou úlohu sehraje domácí prostředí, které by nám mohlo pomoct,“ prohlásil na adresu soupeře asistent trenéra Hradce Stanislav Hejkal.

NEJVĚTŠÍ PROBLÉM BANÍKU? BÝVALÝ TRENÉR SE S OSTRAVSKÝM KLUBEM NEMAZLIL A POJMENOVAL, KDE JE CHYBA

Počasí před týdnem úřadovalo, proto byl odložen zápas Hradce v Českých Budějovicích, Ostrava má k dobru domácí duel s Plzní. Baník ale potřebuje zabrat, neboť prohrál tři z posledních čtyř kol bez vstřelené branky. Venku naposledy Ostrava prohrála po třech vítězstvích.

„Vzhledem k počasí a podmínkám jsme museli trochu improvizovat v přípravě, ale to je aktuálně problém všech dalších klubů v lize. Nakonec jsme se jednou dostali i na přírodní trávu, což je pozitivum. Hradec jsme samozřejmě pozorně sledovali v pohárovém utkání se Slavií, ve kterém podal velmi bojovný výkon a soupeře potrápil až do konce prodloužení. V zápasech Hradce obecně moc gólů nepadá, trenér Kotal ho učí dobře a poctivě bránit. Přesto věřím, že si do jeho obrany cestu najdeme, dokážeme se prosadit a urvat tři body,“ zaznělo na předzápasové tiskové konferenci z úst kouče Baníku Pavla Hapala.

Předpokládané sestavy:

Hradec: Bajza - Klíma, Čihák, Leibl - Čmelík, Kodeš, Kučera, Horák - Krejčí, Pilař - Vašulín.

Ostrava: Letáček - Ndefe, Lischka, Pojezný, Kpozo - Buchta, Kubala, Boula, Rigo, Ewerton - Tanko.

Foto: FC Hradec Králové